Rastusa

Novosti

Iz Londona u Kulasku Banju

Starina Veljko Simakovic krenuo na dugo putovanje

Novosti / 05. 09. 2013

Novosti

Akcionari Banje Kulasi preuzeli su u drugoj polovini jula rukovodjenje objektom Banjskog centra Kulasi, koji je jos u decembru zatvoren. Povod za katanac bilo je iskljucenje struje, izazvano dugom od 150.000 maraka, ali i jos neka neizmirena dugovanja ovog kolektiva.

Struja jos nije ukljucena, jer nije pocela uplata dugovanja “Elektrodistribuciji”, pa se novi Upravni odbor, sastavljen od akcionara, odlucio na koriscenje agregata. Na taj nacin banja je otvorila brata korisnicima.

U nasa dva banjska bazena, sa ljekovitom vodom visoke alkalne brijednosti i jedinstvenih karakteristika u svijetu, svakodnevno imamo veliki broj gostiju, kojima kulaska voda odgovara za brojne bolesti. Zelimo da radimo i da koristimo darove prirode, jer je ovdasnja voda nesto cime se malo ko moze pohvaliti – kaze akcionar banje Ognjen Jugovic, koji se prestavlja kao novi direktor banje.

Jugovic osporava uvodjenje stecaja i posao koji bi, prema odluci stecajnog sudije Nedeljka Milinovica, trebalo da vodi stecajni upravnik Lazo Tomic. Na skupu odrzanom 23., jula, pred velikim brojem gostiju iz prnjavorske i drugih opstina, odrzao je konferenciju za novinare, na kojoj je istakoa da je uvodjenje stecaja bespotrebno, ukazujuci na brojne sumnjive planove oko “otimanja I obezvredjivanja banje.

I ako jos nije uveden u sudski registar kao novi direktor, Ognjen Jugovic vjeruje da ce zajedno sa brojnim akcionarima uspjeti da spasi banju. Prije otvaranja nekih kapaciteta, medju kojima su bili i akcionari iz Banjaluke, Doboja, Modrice, Teslica i drugih gradova, organizovali su ciscenje zapustene ekonomije. Pridruzili su im se i stanovnici Kulasa, koji takodje zele da banja ponovo bude u funkciji.

Medju kupacima je i Veljko Simakovic, 75-godisnji starac, porijeklom iz okoline Teslica tacnije iz Rastuse, koji je u Kulase stigao iz Londona, gje zivi vec dvadesetak godina.

-Ova voda je odavno nadaleko poznata, jer lijeci razne tegobe. Ogromna je steta sto banja nije mjesecima radila. Vjerujem da ce se naci povoljno rjesenje da ovaj centar nesmetano prima goste - kaze Simakovic, najavljujuci da ce bazen koristiti nekoliko dana.

U medju vremenu, posrestvom media stecajni upravnik Tomic najavio je da ce zatraziti asistenciju policije kako bi preuzeo skeniranje stanja u Banjskom centru, odnosno poceo da radi posao koji mu je povjeren.

O sudbini ovog projekta svaka prognoza je nezahvalna. Jezikom zdravog razuma banja bi trebalo da radi, a kako ce se stvari odvijati u ovom mjesecu, vjerovatno se ne bi usudila da pogadja ni vidovita Vanga. Banjom je godinama rukovodio Cepter fond, jer navodno ima vecinski paket akcija, odakle se ne oglasavaju povodom poslednjih dogadjaja u Kulasima.

Izvor / rastusa

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme