Rastusa

Novosti

Nova kuća za porodicu Vuković

Cvijeta Vuković, iz naselja Vlajići i njena četrdesetogodišnja kći, nadolazeću zimu će dočekati u novosagrađanom domu

Novosti / 11. 12. 2014

Novosti

Cvijeta Vuković, iz naselja Vlajići i njena četrdesetogodišnja kći, nadolazeću zimu će dočekati u novosagrađanom domu, a sve zahvaljujući humanim mještanima ovog teslićkog naselja i mnogobrojnim donatorima, koji su pritekli u pomoć, što finasijski, što kriz rad, kako bi ovoj starici obezbijedili pristojnije i bolje mjesto i uslove za život.

Vukovićeve su živjele u jednoj prostoriji, stare i oronue kućice, za koju se strahovalo da bi se svakog časa mogla urušiti, bez kupatila i drugih osnovnih sadržaja za život dostojan čovjeka, ali zahvaljujući gestu humanih ljudi, u pogledu smještaja za njih su došli bolji dani.

Novosti

Prema riječima načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, ovo je šesti po redu projekat ove vrste u sklopu kojeg je porodicama, koje žive u neuslovnim objektima, koji su, može se reći, opasni po život, a nemaju drugi način da si pomognu, iz budžeta pomogli da se izgradi jedan ovakav objekat.

Novosti

„Mi ćemo i dalje raditi slične projekte, ali nažalost, sve je više ljudi u stanju socijalne potrebe, zahvaljujući lošem sistemu, ekonomskoj krizi i svemu onome što je dovelo do sličnih pojava" – rekao je Miličević. Miličević je istakao da je lijepo da ovakve aktivnosti potiču iz mjesnih zajednica i da je ovo tipičan primjer kako to treba raditi. „Čitava aktivnost je potekla iz mjesne zajednice, došla do Kabineta načelnika, i onda smo uradili sve što je bilo u našoj moći, tako da smo izdvojili polovinu novca koja je potreban za izgradnju ovog objekta" – rekao je Miličević, poželivši porodici Vuković dug i srećan život u novoj kući.

Novosti

Jovica Trifunović, predsjednik organizacionog odbora za gradnju porodične kuće Cvijete Vuković, rekao je da je riječ o jednoj socijalno ugroženoj porodici, koja teško živi i čija kuća se nalazi u veoma lošem stanju, te da se u skladu s tim, na nivou mjesne zajednice došlo na ideju da se pokuša sagraditi nova kuća za nju i njenu kćerku.

„Ideju smo pretočili u djelo, tako što smo preko naših donatora iz mjesne zajednice, komšija koji su iskazali dobru volju da pomognu finansijski u samim radovima" – pojasnio je Trifunović, dodajući da tokom izgradnje objekta, nijedan fening nije dat izvođaču radova, nego je sve urađeno vlastitim snagama.

Novosti

Sedamdesetšestogodišnja Cvijeta Vuković, rekla je da je život bio težak, da je kuća u kojoj je živjela bila slaba i mala i da će nova kuća biti ljepša i bolja za život. „Živim sa kćerkom, nova kuća je super, toplo je u njoj, ima dovoljno prostora za nas dvije, u staroj kući nismo imale ni kupatila, najbolje ja znam kako je bilo živjeti u njoj" – rekla je Vukovićeva.

Novosagrađeni stambeni objekat je površine oko 40 metara kvadratnih, a radovi na njegovoj izgradnji su trajali oko 15 radnih dana.

Više informacija u prilogu ELTA 1 HD televizije...

Napisao / srpska cafe

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme