Rastusa

Novosti

Miroslav Kojadinović promoviše Srpsku širom svijeta

Privrednik i humanitarac iz Njemačke Miroslav Kojadinović, rodom iz Teslića, dugi niz godina pomaže Republiku Srpsku

Novosti iz okoline / 20. 06. 2019

Novosti

Privrednik i humanitarac iz Njemačke Miroslav Kojadinović, rodom iz Teslića, dugi niz godina pomaže Republiku Srpsku, ali je i uspješno promoviše u bavarskoj pokrajini, gdje je trenutno nastanjen, kao i širom Evrope.

Kojadinović se posebno pokazao nakon katastrofalnih poplava 2014. godine kada je Brčko Distriktu poklonio četiri vozila za zaštitu i spasavanje.

– Nakon kontakata s ljudima iz Brčkog, upoznao sam načelnika Lopara Radu Savića i u razgovoru s njim saznao da je Domu zdravlja u ovoj opštini potrebno vozilo, koje sam pronašao u Njemačkoj i poklonio ovoj zdravstvenoj ustanovi – ističe za Srpskainfo Kojadinović.

Novosti

Tu se njegov humani rad nije završio; nastavljao je pomagati i druge opštine Srpske poput Doboja, Teslića, ali i hor „Srbadija“ iz Bijeljine, dok je često bio i donator onima kojima je bila potrebna pomoć u liječenju.

Njegov rad i spajanje ljudi iz privrede ogledao se i u više susreta koje je u Njemačkoj organizovao za predstavnike iz Republike Srpske sa potencijalnim stranim investitorima.

– Želja mi je da dam doprinos u razvoju privrede u Republici Srpskoj. Za to su brojne mogućnosti. Treba se na tom polju više raditi. Odliv stanovništva može se spriječiti samo investiranjem u privredu i otvaranjem novih radnih mjesta, a najbolja su ulaganja u male proizvodne kapacitete koji se oslanjaju na poljoprivredu – ocijenio je Kojadinović.

Navodi da ima odličnu saradnju s rukovodstvom opštine Lopare i Vladom Brčko distrikta u pravcu dovođenja investitora.

– Vidio sam veliku želju načelnika Rade Savića za dovođenjem stranih investicija i otvaranjem novih radnih mjesta. U prethodnom periodu organizovao sam Biznis forum u bavarskoj pokrajini pod nazivom „Ulaganje u Lopare“ na kojem su bili prisutni predstavnici velikih kompanija i preduzeća koji su zainteresovani ulagati i širiti svoje proizvodne kapacitete. Prilikom tih susreta Savić je zadobio povjerenje privrednika iz jedne od najrazvijenijih oblasti Evrope, a tome u prilog ide i činjenica da su više puta predstavnici njemačkih kompanija dolazili u Lopare i na licu mjesta se uvjerili o potencijalnom investiranju, ali i odlučnosti rukovodstva ove opštine u otvaranju novih radnih mjesta – rekao je Kojadinović za Srpskainfo.

Novosti

Miroslav Kojadinović je industrijski arhitekt u inženjeringu; njegov posao je izgradnja postrojenja visokog kompleksa u hemijskoj i farmaceutskoj industriji. Živi u njemačkom gradu Burghauzenu.

– Član sam jedne od najvećih njemačkih organizacija BDSF, u kojoj radim kao sudski vještak. Nedavno sam dobio ponudu na mjesto senior menadžera u kineskom Šenjangu za područje infrastrukture i regenerativne energije. Ponuda je primamljiva, jer ta svjetska korporacija ima po cijelom svijetu nekoliko stotina hilljada zaposlenih radnika – rekao je o svom poslu Kojadinović.

Za humanitarni rad i podršku razvoja opštine Lopare u povodu krsne slave ove opštine – Đurđevdana, u prethodnoj godini dodjeljena mu je Zlatna značka.

– Politikom se bavim i sa delegacijama iz Njemačke putujem po balkanskim zemljama. Dobijao sam razne ponude za određene političke funkcije koje je još nisam prihvatio – izjavio je Kojadinović.

Izvor / srpska info

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme