Rastusa

Eko Park Novosti

Poznati dobitnici opštinskih priznanja

Blagoje Radić dobitnik zlatne plakete za Eko Park

Eko Park Novosti / 03. 04. 2012

Eko Park

Skupština opštine Teslić odlučila je da zlatna plaketa - najveće opštinsko priznanje koje se dodjeljuje povodom Dana opštine - 6. aprila bude uručena doktoru Zoranu Popoviću na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

Pukovnik Popović dao je veliki doprinos tokom proteklog rata zbrinjavanju ranjenih boraca i civila sa područja opštine Teslić. Zlatna šestoaprilska plaketa dodijeljena je doktoru Popoviću i zbog velikog doprinosa koji i danas daje na polju traumatologije i ortopedije.

Dobitnici srebrene plakete "6. april" su gradska Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" za potignute izuzetne rezultate na brojnim takmičenjima, te Samostalna zanatska radnja "Zlata" iz Pribinića, koja svojim radom pozitivno utiče na teslićku privredu.

Zahvalnice su dodijeljene Daliborki Popović iz Pribinića čije je poljoprivredno gazdinstvo u prošloj godini ostvarilo najveću proizvodnju mlijeka, članu Karate kluba "Teslić" Stanoju Paniću, članici Šahovskog kluba "Mladost" Vladanki Tomić, učenici Tatjani Ignjić, te šahisti Nebojši Đuriću.

Dobitnici su i Blagoje Radić, predsjednik ekološko-turističkog udruženja "Eko-Park" iz Rastuše, Franjo Besemer za nemjerljiv doprinos uzgoju i zaštiti šuma, Dragiša Vasić, nastavnik u Osnovnoj školi "Petar Kočić" u Ugodnovićima, te prosvjetni radnik Bogoljub Sekulić.

Opštinska priznanja i nagrade dobitnicima će biti uručeni na svečanoj akademiji povodom Dana opštine koja će biti održana u subotu, 7. aprila. Isti dan u spomen hramu Svete Trojice biće služen parastos poginulim borcima u protekolom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Povodom Dana opštine Teslić - 6. aprila i krsne slave Sabora Svetog arhangela Gavrila - 8. aprila organizovan je niz kulturnih i sportskih manifestacija, koje će trajati do 22. aprila.

U galeriji gradskog bioskopa večeras će biti održana promocija knjige učenika Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" pod nazivom "Pjesma moja i tvoja". Za sutra su planirani turnir u kuglanju u Banji Vrućici i manifestacija "Zvijezda na šahovskom nebu", koja će biti održana u školskoj sportskoj dvorani u Đulićima.

Proslava krsne slave opštine planirana je za nedjelju, 8. aprila, u hotelu "Kardial" u Banji Vrućici.

Skupština opštine Teslić donijela je odluku 6. aprila 1992. godine da se ova opština zbog prekida putnih komunikacija, platnog prometa, kao i zbog normalizacije rada i privrednog života pripoji Krajini.

Napisao / teslic.ba

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme