Rastusa

Novosti

Ostvareni svi infrastrukturni projekti

Načelnik opštine Teslić Savo Kasapović rekao je da je zadovoljan investiranjem u infrastrukturu tokom njegovog mandata

Novosti / 16. 08. 2012

Novosti

Načelnik opštine Teslić Savo Kasapović rekao je da je zadovoljan investiranjem u infrastrukturu tokom njegovog mandata, posebno kada je riječ o putnoj mreži, i najavljuje da će proširenjem vodovodne mreže na gradski vodovod biti priključene mnoge mjesne zajednice na seoskom području. Kasapović navodi da se narednih dana može očekivati realizacija projekata koji su predviđeni programima ulaganja u infrastrukturu.

"U putnu mrežu uložićemo oko 1,3 miliona KM", kaže Kasapović i dodaje da će biti ulaganja i u izgradnju mostova, kao i kanalizacije.

On je izrazio zadovoljstvo što će projektom proširenja vodovodne mreže, unapređenja vodosnabdijevanja, kanalisanja i prečišćavanja otpadnih voda konačno uslijediti rješenje ovog gorućeg pitanja za stanovništvo u ruralnim sredinama.

"Želim da poručim građanima koji žive na području od Bežlje do Buletića da će biti pokriveni gradskim vodovodom, kao i mjesne zajednice Čečava, Rastuša, Ukrinica, Radnja, Osivica, Ranković, Ružević", istakao je Kaspović.

Ostvareni svi infrastrukturni projektiTeslić će, dodaje, izgradnjom novog kanalizacionog kolektora dobiti i čistu Usoru, jer se kanalizacija neće ispuštati u korito rijeke, a uređaj za prečišćavanje biće lociran iza "Dević tekstila".

"Ovo je jedna od najkrupnijih investicija u posljednih 40 godina i imaće višestruku korist za građane. Kredit Evropske investicione banke na rok od 25 godina uz grejs period od osam godina i kamatnu stopu koja se računa na nivou 4,5 odsto je veoma povoljan", pojašnjava Kasapović.

Osvrnuvši se na protekle četiri godine mandata, Kasapović je istakao da se vodilo računa o ravnomjernosti ulaganja na čitavom prostoru opštine, tako da nema mjesne zajednice u kojoj nije bar nešto napravljeno.

"Kad sumiramo godišnje planove vidi se da je ono što je planirano putem programa u potpunosti završeno. Tu smo, uglavnom, bili i bez kritike opozicije, jer nisu imali šta da kritikuju", kaže Kasapović.

Kasapović smatra da je opština učinila dosta i dajući određene podsticaje u poljoprivredi, prije svega u mljekarstvu, voćarstvu, dizanju staklenika.

"Kada je riječ o privredi, moram istaći da se u ovom periodu krize teslićka privreda pokazala kao vrlo žilava. Nismo imali nijedno ozbiljno zatvaranje nekog preduzeća koje je proizvod ekonomske krize i koje bi dovelo do ozbiljnijih socijalnih poremećaja", ističe Kasapović.

Kasapović je naglasio da u preradi drveta u Tesliću radi više od 900 radnika i da se on ozbiljno protivi da ova sirovina odlazi sa prostora opština. "Ja insistiram i stalno tražim da se sva sirovina, koja je na raspolaganju Šumskom gazdinstvu 'Borja' preradi u opštini Teslić", naveo je on.

Od predstojećih lokalnih izbora, Kasapović, koji je kandidat SNSD-a za načelnika opštine, očekuje da budu korektni i da pobijedi.

"Protekle četiri godine gajio sam korektnu atmosferu i korektne odnose. Smatram da su mnoge stvari koje su bile negativne na prostoru opštine Teslić iza nas i da možemo u jednom mirnijem tonu i trezvenijem da razmišljamo o svemu", kaže teslićki načelnik.

Napisao / teslicdanas.net

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme