Rastusa

Novosti

Prelazi koje prave mještani su nelegalni

Teslić: Prelazi koje prave mještaniu Tesliću su nelegalni

Novosti iz okoline / 14. 09. 2012

Novosti

Kada su mještani Banje Vrućice, ali i ostali stanovnici u Tesliću saznali da počinje rekonstrukcija mosta prema Banji Vrućici bili su zadovoljni jer je zaista bio u lošem stanju. Ono što tada nisu znali je da privremeni prelaz, u toku trajanja radova, neće biti riješen - iako je o njemu bilo govora.

Mještani su samoincijativno napravili prelaz za pješake i bicikliste, koji svakodnevno koriste najčešće djeca na putu do škole.

-Svaki dan koristim ovaj prelaz na putu do škole, ali on nije baš sigurnan za recimo starije osobe, kaže srednjoškolac Dragan Cvijetić s kojim smo razgovarali kada je prešao na drugu stranu obale.

Mještanin Ivica Mršić, takođe navodi da ovaj prelaz koji su stanovnici napravili možda i jeste nesiguran, ali oni ga svakodnevno koriste.

-Sad je još i dobro, kada padne kiša ostaćemo i bez toga. Ja sam mislio da će oni neki privremeni most napraviti ali ništa. Kada sam bio u inostranstvu vidio sam da tako ljudi rade ali kod nas ne izgleda, rekao je Mršić.

Iz opštine Teslić ističu da su upoznati sa incijativom mještana koja kako kažu nije legalna, ali oni nisu u mogućnosti da daju sredstva i naprave privremeni prelaz.

-Pazite, svi ti prelazi koje stanovništvo pravi su nelegalni prelazi. Već tri puta do sada smo sklonili te prelaze jer to nije dozvoljeno. Mi nismo bili u mogućnosti da ih uradimo iz više razloga. Jedan od njih je i ekonomski, naime cijena mosta bi bila preko 30.000. KM. A tu je i sa jedne i sa druge strane privatno zemljište, kaže načelnik odjeljenja za stambeno komunalne poslove opštine Teslić, Dragiša Kovačević.

Budući da sredstava za privremeni most nema, ovakva situacija će trajati sve do završetka radova na rekonstrukciji mosta.

-U planu je da rekonstrukcija mosta bude završena za osamdeset dana, dakle to je do 31.oktobra. Tada bi sve trebalo biti spremno, ističe Kovačević.

Dolazi hladno i kišovito vrijeme. Mještani se nadaju da će radovi biti završeni u predviđenom roku. Jer zaobilazni put koji je predviđen u toku trajanja radova, nije pogodan za pješake, a naročito za djecu koja bi njime mnogo više hodala do škole.

Napisao / srpskacafe.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme