Rastusa

Novosti

Monstrum osuđen na 20 godina zatvora

Medin Huseinović (21) iz Đulića, opština Teslić, osuđen je na 20 godina zatvora

Novosti iz okoline / 05. 10. 2012

Novosti

Medin Huseinović (21) iz Đulića, opština Teslić, osuđen je danas pred Okružnim sudom Doboj na 20 godina zatvora zbog ubistva sedmogodišnje djevojčice, kćerke svoje nevjenčane supruge.

Dvadesetogodišnja zatvorska kazna izrečena Huseinoviću najveća je kazna koja je dosuđena u dobojskom Okružnom sudu.

Prema navodima presude, Huseinović je 11. juna oko dva časa ujutro u kući svoga oca u Đuliću ušao u sobu u kojoj je na podu sama spavala djevojčica.

On je krpom pokušao da joj zatvori usta, a kada je u sobu ušla Alisa (25), njegova nevjenčana supruga i majka djevojčice, i odvojila supruga od kćerke Huseinović je djevojčici naredio da ide u WC, što je i učinila.

Kada se djevojčica vratila u sobu i legla na pod, Huseinović ju je, dok je ležala na leđima, nogama počeo da gazi po stomaku i grudnom košu.

Nakon toga ju je odveo u kupatilo, svukao sa nje odjeću, te dok je sjedila na WC šolji šakom udario u glavu, usljed čega se prevrnula i pala u kadu.

"Nakon toga je optuženi djevojčicu polio vodom i kada se počela dizati iz kade ponovo ju je udario nogom u vrat, nanijevši joj teške tjelesne povrede, rascjep jetre, prelome rebara lijeve strane grudnog koša, dvostuki prelom donje vilice te je nastupila nasilna smrt usljed unutrašnjeg iskrvarenja", navedeno je u presudi Okružnog suda Doboj.

Medin Huseinović brutalno pretukao djevojčicu do smrti, jer ga je iritiralo što je zbog stomačnih tegoba često išla u WC i mokrila u krevet

Huseinoviću, kojem je suđeno za krivično djelo teško ubistvo, nakon izricanja presude produžen je pritvor u kojem se nalazi od 11. juna.

Mještani Đulića nakon porodične tragedije su ispričali da je u trenutku kada je Huseinović tukao djevojčicu, njegova nevjenčana supruga bila u drugoj sobi i da je, čuvši plač, došla u sobu i pokušala da zaštiti kćerku.

Huseinović je pastorku, navodno, tukao jer ga je iritiralo što je zbog stomačnih tegoba često odlazila u WC, a navodno je mokrila i u krevet.

Nakon ubistva majka djevojčice, koja je pozvala policiju i Hitnu pomoć, navodno je poznanicima rekla da je ubistvo nesrećan slučaj.

Komšije Huseinovića su ispričali da su Medin i Alisa živjeli u vanbračnoj zajednici od februara ove godine, da je Alisa iz Zenice, a da ju je Medin upoznao u nekom selu kod Maglaja i doveo je sa djetetom svojoj kući.

Alisa osim sedmogodišnje djevojčice, kako su kazali mještani Đulića, ima još dvoje djece iz prethodnog braka, koja žive sa ocem.

Mještani su rekli da se Huseinović u teslićko naselje Đulići doselio nakon što je njegovoj, inače romskoj porodici, sagrađena kuća.

Napisao / dobojcaffe.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme