Rastusa

Novosti

Maloljetnici prijetili oružjem i pljačkali

Protiv petorice maloljetnika iz Vukosavlja, Modriče i Teslića podnesen je u srijedu izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu

Novosti iz okoline / 04. 11. 2012

Novosti

Protiv petorice maloljetnika iz Vukosavlja, Modriče i Teslića podnesen je u srijedu izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu, koji ih tereti za razbojništva i teške krađe u kojima su ukrali novac i raznu robu u vrijednosti od oko 6.100 maraka.

U policiji su kazali da su svi maloljetnici privedeni i saslušani u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima, u prisustvu roditelja i službenika Centra za socijalni rad i advokata.

Iz dobojskog Centra javne bezbjednosti saopšteno je da se maloljetni šesnaestogodišnjak iz Vukosavlja tereti za razbojništvo, a njegov godinu mlađi poznanik iz Modriče za pomaganje u razbojništvu.

Maloljetnik (16) iz Vukosavlja osumnjičen je da je 25. oktobra maskiran i naoružan oko 20.20 časova prijeteći pištoljem ukrao 770 maraka iz prodavnice "Dika L&S" u Modriči. Njegov godinu mlađi poznanik iz Modriče tereti se da mu je pomogao u izvršenju ovog krivičnog djela.

- Petnaestogodišnjak koji je osumnjičen za pomaganje u razbojništvu stavio je na raspolaganje predmete koji su poslužili da se počini ovo krivično djelo. Osim toga, obećao mu je da će ćutati i sakriti ukradene predmete - navedeno je u saopštenju CJB Doboj.

Policija je prilikom privođenja ovih maloljetnika kod šesnaestogodišnjaka pronašla pištolj sa dva okvira i 17 metaka, kapu fantomku, kao i veći dio ukradenog novca, koji je vraćen vlasniku prodavnice.

Osim ovog slučaja, policija iz Modriče otkrila je da je drugi šesnaestogodišnjak iz Vukosavlja u martu ove godine provalio u kuću u Vukosavlju i ukrao zlatni nakit i novac. Ovim je vlasnici kuće pričinio štetu od oko 800 maraka. Protiv njega je takođe dostavljen izvještaj tužilaštvu.

Prijavljena su i dva sedamnaestogodišnjaka iz Teslića koji se terete da su počinili četiri teške krađe tokom avgusta i septembra ove godine. U tim krađama oni su pribavili oko 4.600 maraka.

- Oni su u avgustu ove godine provalili u prodavnicu u Tesliću, odakle su ukrali više boksova cigareta, novac i dva mobilna telefona. Zatim su u septembru provalili u dvije prodavnice u Tesliću i u mjestu Blatnica i ukrali cigarete, alkoholno piće, čokolade i kobasice. U istom mjesecu provalili su i u radionicu Srednje mašinske škole u Tesliću i ukrali razne vrste mašina i alata - navedeno je u saopštenju policije.

Dodaje se da je veći broj predmeta pronađen i vraćen vlasnicima.

U policiji su istakli da se sumnja da je jedan maloljetnik iz Teslića počinio i krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti, jer je u oktobru uputio SMS poruku osobi iz Teslića. U toj poruci on joj je prijetio da će je ubiti. Provale i iznude

Prema podacima Centra javne bezbjednosti Doboj, maloljetnici su u prvih devet mjeseci ove godine u deset opština dobojske regije učestvovali u 57 krivičnih djela.

- Maloljetnici su počinili najveći broj krađa - 27, teških krađa 22, kao i tri iznude i pet drugih krivičnih djela protiv imovine - navedeno je u saopštenju CJB DOBOJ.

Napisao / dobojcaffe.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme