Rastusa

Novosti

Odbjegli nasilnik uhapšen u Zenici

Odbjegli nasilnik, koji je silovao učenicu u Tesliću, uhapšen u Zenici

Novosti iz okoline / 24. 12. 2012

Novosti

Policija je u Zenici uhapsila bjegunca Vernesa Imširovića iz Karaule, kod Travnika, osumnjičenog za silovanje četrnaestogodišnje učenice iz Pribinića, kod Teslića, u martu ove godine.

Imširović se gotovo devet mjeseci skrivao od policije i tako izbjegavao da odgovara za monstruozni zločin koji je učinio nad djetetom.

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona danas su potvrdili hapšenje Imširovića dodavši kako će on u što kraćem roku biti predat u nadležnost policije u Travniku, koja je i raspisala potjernicu za njim.

Podsjetimo, Imširović je 24. marta ove godine u večernjim časovima presreo četrnaestogodišnju učenicu Osnovne škole "Stevan Dušanić", koja se sa školskog igrališta vraćala kući udaljenoj nekoliko stotina metara.

Silovatelj je nesretnu učenicu uvukao u bijeli golf i odvezao je na lokalni put iza crkve u Pribiniću, gdje ju je silovao, a zatim pustio i pobjegao.

Hapšenje Imširovića, kako je potvrđeno "Nezavisnim", izveli su juče pripadnici policije za posebne namjene Zeničko-dobojskog MUP-a, uz saradnju i pomoć pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Silovanje djevojčice u martu ove godine potreslo je do tada mirno mjesto Pribinić, a mještani su iz straha za bezbjednost vlastitu djecu danima pratili u školu i do kuće.

Prijateljice četrnaestogodišnje učenice ispričale su nakon zločina "Nezavisnim" da im je žao drugarice te da pravda po svaku cijenu mora stići krivca.

"Vidjela sam je u školi na času hemije. Žao mi je zbog svega što je prošla i nakon svega svi živimo u strahu da se nama nešto slično ne dogodi", ispričala je u martu ove godine prijateljica silovane učenice, koja je zamolila da joj ne navodimo ime.

Milica Todić u ime svih majki iz Pribinića posvjedočila je o strahu koji se nakon zločina uvukao među mještane do tada mirnog mjesta na magistralnom putu Banjaluka - Teslić.

"Kao majka, kao roditelj i čovjek moram priznati da sam šokirana. Ovo je malo mjesto kroz koje prolazi magistralni put, a ta djevojka je napadnuta u trenutku kada se sa školskog igrališta na kojem se inače okupljaju djeca, vraćala kući", navela je tada Todićeva.

Iako su svi očekivali da će osumnjičeni silovatelj biti uhapšen u rekordnom roku, iako je policija organizovala i potjeru za njim na obroncima Vlašića, Imširović je uspio pobjeći. Njegova supruga i maloljetno dijete ostali su u kući u Karauli na Vlašiću.

Napisao / teslicdanas.net

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme