Rastusa

Novosti

Zbog dugova isključena struja na pumpi za vodu

Mještani Mjesne zajednice Stanari kod Doboja već nekoliko dana žale se kako nemaju vode

Novosti / 01. 03. 2013

Novosti

Mještani Mjesne zajednice Stanari kod Doboja već nekoliko dana žale se kako nemaju vode. Do isključenja je došlo kada su iz Elektro Doboja isključili struju na pumpi za vodu, za koju mještani duguju oko sedam hiljada maraka.

Stanarčani koji su se okupili i pozvali medije kako bi javno progovorili o svom problemu kažu kako su prije lokalnih izbora od gradske vlasti dobili obećanje da će upravljanje i odrzavanje mjesnog vodovoda preuzeti gradski „Vodovod“ u Doboju, kao i da će opština „Vodovodu“ isplatiiti sva dugovanja za struju. Međutim, dug za struju i dalje niko ne plaća, mještanima se voda iskuljučuje, a ni sami više nisu sigurni kome se obratiiti.

- Iz Doboja je bilo dogovora, vodovod je dosao preuzeo uz posredstvo opštine i predstavnika Gostića da ce se ovdje ugraditi vodomjeri, da će se voda uplacivati po kubiku. Do sada je ovdje bio arapski sistem. Svi su troslili, pošteni ljudi plaćali, oni koji su najviše trošili najmanje su plaćali i tako većinom nije bilo vode, i sada se očekuje da opština i vodovod svoje ispoštuju da bi mi ubuduće imali vodu, rekao je mještanin Dragomir Grujić.

Prema riječima mještana ovog naselja, za vodu se snalaze tako što skupljaju kišnicu , nose vodu sa izvora ili kupuju u prodavnicama.

- Ja sam bio na par stastanka ovdje kada je odrzavao SNSD i SDS. Bilo je dogovora predprošle godine da ce se raditi projekti , da ce se snimiti teren i da ce vodovod preuzeti. Ko je dao opštini, da li je opština dala vodovodu, mi građani tražimo kratko i jasno-vodu!, rekao je Milorad Lazić.

U dobojskom „Vodovodu“ potvrdili su nam da dogovor između njih i gradske uprave oko preuzimanja vodovodne mreže u Stanarima postoji, ali da se prvo moraju izmiriti dugovanja za struju i srediti imovinsko – pravni odnosi, sto nije u nadležnosti gradskog vodovoda da brine o tome.

S obzriom da mještani Stanara tvrde da je dug za struju obećala preuzeti lokalna zajednica , pozvali smo i nadležne u gradskoj upravi, ali na naše pozive niko nije odgovorio. Kako se potrošnja vode u Stanarima do sada plaćala, i zašto je došlo do izmjena, odgovor smo potražili kod predsjednika Mjesne zajednice Stanari, koji se tog dana kada su se građani žalili nije pojavio.

Okupljeni građani kažu da od ovog problema neće lako odustati. Kako kažu ne pojmljivo je da u 21. vijeku nemaju vode za piće i za okupati se. Kao glavnog krivca navode gradonačelnika koji obećanje dato pred izbore nije ispunio.

Kako smo saznali po dolasku medija i Stanari su dobili vodu. Šta se tačno desilo, nismo uspjeli saznati. Nadamo se da to rješenje , čije god da je djelo neće biti kratkog vijeka.

Video 1

Napisao / dobojcaffe.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme