Rastusa

Novosti

Svim prijateljima i dobrim ljudima

Prošli su mjeseci a nikako da napišem nešto o svom stanju a ni da se zahvalim svima vama koji ste bili uz mene od prvog dana.

Novosti / 10. 03. 2013

Novosti

Prošli su mjeseci a nikako da napišem nešto o svom stanju a ni da se zahvalim svima vama koji ste bili uz mene od prvog dana.

Pa evo, zovem se Slobodan Miletić, rođen sam 21. novembra 1985. godine u Tesliću. Djetinjstvo sam proveo u Čečavi, mom rodnom selu gdje sam pohađao osnovnu školu i gdje će moja duša vječno biti. Završio sam srednju Saobraćajnu i elektroškolu u Doboju 2003. godine i Saobraćajni fakultet smjer Programiranje 2008. godine.

Čitavo školovanje sam ujedno proveo i u sportu. Mnoge medalje sam osvajao, u taekwon-do-u, kickboxing-u i jiu jitsu, na republičkim i državnim takmičenjima.

Učestvovao sam u jednom velikom projektu 2006. godine "Put mira i duhovnosti Doboj-Jerusalem" prešavši 10 000 km noseći časni krst Crkve u Podnovlju na osvećenje u Svetu zemlju. Vrativši se kao Hadži-Slobodan, nastavio sam sa svojim duhovnim radom; izradio i održavam nekoliko sajtova crkvi i manastira, pomažem rad SPC Čečava i drugih pravoslavnih crkvenih zajednica.

Posebno se ponosim Informativnim portalom Čečave (www.cecava.org), koji sam kreirao i održavam od 2006. godine, a koji je prema istraživanjima medija prvi Portal sela u RS.

Od 2005. godine do 2008. godine radio sam u DOO "Mako" Doboj, a 2009. godine dobijam posao u Poreskoj upravi RS u Banjaluci gdje i danas radim. Došavši u Banjaluku nastavio sam stare i započeo nove aktivnosti. Svakako jedna od meni najdražih je priključenje MK "Maršal" čije smo postojanje zakonski ozvaničili i u čijem sam Upravnom odboru, gdje na sve načine pokušavamo promovisati sportski motociklizam.

U Banjaluci sam nastavio sa svojim stručnim usavršavanjem: odslušao sam destak Microsoft certifikovanih kurseva, veliki broj raznih kurseva iz drugih naučno-istraživačkih oblasti, prisustvovao na stručnim konferencijama u zemlji i inostranstvu, član sam Microsoft UG BiH.

22. avgusta 2012. godine doživio sam tešku saobraćajnu nesreću sa motociklom kod Prijedorske petlje u Banjaluci. Primljen sam u KC Banjaluka gdje mi je ustanovljen izliv krvi u mozak, povreda 5, 6 i 7 vratnog pršljenja i kičmene moždine, a doktori su bili uvjereni da neću preživjeti noć.

Nakon dva dana prebačen sam u Beograd na Institut za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica gdje sam operisan, a iz dana u dan moje zdravstveno stanje je bivalo sve gore. Posle tri sedmice provedene na Banjici sa teškom upalom pluća i visokom temperaturom vratili su me za Banjaluku. Pošto mi u Banjaluci nisu pružili adekvatnu pomoć moja porodica me je privatnim ambulantnim kolima odvezla za Italiju, gdje sam primljen u jednu bolnicu u Modeni.

Tu sam proveo mjesec i po dana na odjeljenju Intenzivne njege. Uz veliki trud doktora koji su 24h dnevno bili uz mene uspjeo sam izaći iz životne opasnosti. Kada mi se stanje stabilizovalo prebačen sam na odjeljenje za rehabilitaciju u istoj bolnici. Sada posle tri mjeseca na tom odjeljenju dosta sam napredovao, ali dijagnoza je kvadriplegija.

Jedini dijelovi tijela koje trenutno pomjeram su vrat, ramena u ograničenim pravcima, laktovi, obadva bicepsa, otvaranje lijevog rista. Od 29. januara dobio sam šestomjesečni boravak u Rehabilitacionom institutu Montecatone u Imoli... Ispred mene je naporan rad i velika očekivanja.

Lijek za moje stanje trenutno ne postoji, ali možda za poboljšanje moga stanja mogu biti tretmani matičnim ćelijama koje se rade u nekolicini zemalja svijeta. Prema mojim istraživanjima i uz pomoć doktora stupio sam u kontakt sa EmCell klinikom u Kijevu. Oni su jedina klinika u svijetu koja radi sa embrionim matičnim ćelijama. Njihov odgovor je bio da sam podoban za implementaciju a kada će doći do moga puta u Kijev još ništa ne znam jer zavisi od mnogo faktora.

Što se tiče toškova moga liječenja, cifre su ogromne. Nevjerovatno zvuči 1000 Еura/dan ali život u svijetu može koštati mnogo više. U prilogu kačam predračune do moga prelaska u rehabilitacioni centar, jer do ovog trenutka ovde još nisam dobio predračun. Ali ugrubo moji dosadašnji troškovi liječenja su dosegli cifru od oko 100.000,00 Еura, uključujući mita po BL i Beogradu, operacije, transport i sve do sada. U Italiji moram ostati još najmanje 6 mjeseci što će znatno uvećati moje troškove, takođe jedan tretman matičnim ćelijama košta 7.500,00 Еura, a rade se svaka tri mjeseca do njihovog maksimalnog učinka ( može ih biti preko 10).

Kako sve ovo isfinansirati - nemam pojma, ali ću pokušati prikupiti što više sredstava jer od njih će zavisiti moj dalji oporavak. Do sada su mi mnogo pomogli moji prijatelji i pojedini klubovi, kao i kolege iz firme. U planu su mi razne aktivnosti, do tada svi nestrpljivi koji žele pomoći mogu to uraditi na sledećem žiro računu... naravno oni koji misle da sam to zaslužio i koji imaju vjeru u mene.

U dosadašnjim akcijama prikupljeno je oko 7000KM, računajući akcije sportskih klubova, Crkve i pojedinačne uplate.

Uplate u BiH mogu se izvršiti na tekući račun broj:

4255 0310 0185 7050
i transakcijski broj računa: 1613000023207887 Raiffeisen BANK

Uplate u Italiji na ime Vesna Miletić, na račun broj:

c/c br. 2213 CIN H ABI 06115 CAB 66890

Za sve ostale države broj računa je:

IBAN IT53H06 11566890 00000000 2213 Miletic Vesna, CODICE SWIFT CRCEIT2C
(Ako je potrebno, navesti: Pomoć za Slobodana)

Kontakt telefon u Italiji:

+39 320 753 5708

Napisao / cecava.org

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme