Rastusa

Novosti

Stečaj u Banji Kulaši

Pokrenut stečaj u prnjavorskom lečilištu zbog duga od 1.224 km. Sudski veštak morao prvo da uplati taksu od 2.500 maraka

Novosti / 21. 03. 2013

Novosti

Mada već mesec dana sa isključenom strujom i bukvalno čami u mraku sa praznim bazenima i blokiranim računom, bitka za, po lekovitoj vodi u svetu poznatu, Banju Kulaši, postaje sve - žešća i beskrupuloznija.

O tome svedoči i gotovo neverovatan podatak, dobro čuvan od očiju i ušiju javnosti, do kojeg su došle "Novosti": da ovom najmanje četiri miliona vrednom banjskom kompleksu preti doboš, pokrenut zbog duga od 1.224 marke?!

Pred banjalučkim sudom, predstečajni postupak pokrenuo je sudski veštak iz Banjaluke, Radovan Bosiočić, zbog duga od 1.224 KM. Za taj iznos Banja mu duguje posle pruženih usluga veštačenja plata u sporu između poslovodstva i radnika Banje. Pošto mu zbog blokade računa isplata zarađenog nije bila moguća, banjalučki veštak se odlučio za pokretanje stečaja Banje, za šta mu je bila neophodna uplata na ime takse od 2.500 KM.

Kako "Novosti" saznaju, 19. februara doneseno je sudsko rešenje "kojim se pokreće prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka, podnesen na zahtev Radovana Bosiočića, koji navodi da potražuje 1.224 marke".

To su nam potvrdile i obe ljuto zaraćene strane, koje smatraju da raspolažu pravo na direktorsku funkciju, zbog čega pune ruke posla imaju i policija, tužilaštvo i sudovi.

Bojana Kojić tvrdi da je ona jedini legalni i u sudu zvanično registrovani direktor, a da je zbog lažnog predstavljanja već pokrenula krivičnu prijavu protiv "lažnog direktora" Ognjena Jugovića.

- Nisam se žalila na odluku o pokretanju predstečajnog postupka, jer će, možda, upravo stečaj biti prilika da se reši višegodišnja agonija Banje - kaže Kojićka.

S druge strane, Ognjen Jugović tvrdi da je zapravo on direktor i to posle nedavne odluke skupštine malih akcionara koji su, kao istinski vlasnici u cilju spasa preduzeća, smenili stari i izabrali novi upravni odbor, a njega za direktora.

- Za samo pola dana banjanja mogao bi da se isplati navodni dug sudskom veštaku, a i postavlja se pitanje zašto to nije uradio neki od fantomskih suvlasnika Banje, koji je i angažovao veštaka. Naprotiv, ovde je jasan crni scenario da se Banja sroza i dovede u stečaj - ogočen je Jugović, i dodaje da su podneli žalbu na pokretanje predstečajnog postupka, a o svemu su obavestili policiju i tužilaštvo.

Odbrana i prijave

Umesto da najlekovitija Banja na svetu za psorijazu i druge bolesti, bude nosilac razvoja Prnjavora i RS, oni godinama žele da unište neuništivo i što je Bog stvorio. Zbog beskrupuloznog čerupanja i niza kriminalnih radnji u Hotelsko-ugostiteljskom turističkom preduzeću "Cer" Prnjavor, u čijem sastavu je i Banja Kulaši, od njegove privatizacije 2001. godine, podneli smo niz krivičnih prijava protiv u ovo umešanih navodnih biznismena, a zapravo kriminalaca, iz Čečenije, Slovenije i drugih zemalja, kao i njihovih fantomskih firmi - navodi Jugović i dodaje da su mali akcionari na sve spremni kako bi sačuvali i na noge podigli prnjavorsku banju.

Napisao / novosti.rs

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme