Rastusa

Novosti

Једва чекам да трчим с мамом!

На рачуну тешко оболеле Тијане Огњановић (8) јуче ујутру било више од 500.000 долара

Novosti / 03. 04. 2013

Novosti

На рачуну тешко оболеле Тијане Огњановић (8) јуче ујутру било више од 500.000 долара, што је довољно да девојчица буде примљена у болницу у Хјустону.

Србију пробудило Тијанино срце!

„Једва чекам да маму ухватим за руку и да заједно трчимо“ – открила је мала Тијана Огњановић шта ће прво урадити кад добије ново срце. Да би се њена жеља што пре остварила, Курир је покренуо акцију прикупљања новца, коју је подржао велики број јавних личности, спортиста, привредника, компанија, лекара, бизнисмена, појединаца. За Тијанино ново срце за два дана у акцији Курира сакупљено је више од 121.000 долара, од чега јуче више од 91.000 долара.

Укупно је хуманошћу добрих људи до сада обезбеђено више од пола милиона долара, колико износи неопходни депозит да би Тијана кренула у „Тексас чилдрен хоспитал“ у Хјустону. За операцију је укупно потребно 710.000 долара, а одмах после добијања визе мала Тијана ће се упутити у САД, где ће чекати на трансплантацију срца. Подсетимо, она болује од веома ретког облика рестриктивне кардиомиопатије.Њена тужна прича дирнула је и најбољег тенисера света Новака Ђоковића, који се укључио у акцију прикупљања помоћи како би Тијана што пре добила срце.

Тијана је веселија

- Новак је у понедељак донирао средства и веома је срећан што се цела земља ујединила око племените идеје – речено је из његове ПР службе. Они напомињу да је Новак донацију упутио као приватно лице јер је рад његове Фондације усмерен искљу-чиво на пројекте раног развоја деце и подршке колективу. Тенисерје Тијаниним родитељима поручио да издрже, да буду храбри и да верују да ће Тијана победити. Допринос овој акцији дала је и његова девојка Јелена Ристић, која је на Твитеру с неколико порука подржала прикупљање помоћи.

Вест о сакупљеном авансу од пола милиона долара обрадовала је и малу Тијану, која помно прати како тече сакупљање новца.

- Тијана је веселија када зна да је новац ту. Колико јој то значи, схватићете кад вам кажем да је, док сам на поду слагала згужвани новац из кутија који су људи сакупили, донела својих 200 динара да их дода на гомилу. Рекла сам јој да то не чини јер су то њене паре, а она ми је одговорила: „И те су моје.“ Рекла сам: „Јесу, али ове су за нешто друго, купи ти нешто себи за те твоје“, на шта ми је одговорила: „Па то је најважније!“ – прича Јелена Огњановић.

Обезбеђен и смештај

Тијанина мајка каже да је јуче ујутру на рачуну било више од 500.000 долара и да супруг Небојша сређује документацију за визу за САД.

- Принцеза Катарина Карађорђевић ће нам помоћи да што пре добијемо визу. Она нам је обезбедила и смештај у хотелу у Хјустону за годину дана – прича Јелена и додаје да је за саму операцију потребно још 210.000 долара (не рачунајући новац који је јуче уплаћен), док ће за опоравак после операције бити потребно још новца.

Граховац продаје медаљу за њено срце

Милан Граховац, шампион у пливању слободним стилом на 50 метара и некадашњи учесник „Великог брата“, одлучио је да помогне да мала Тијана добије срце тако што је на свом профилу на Твитеру објавио да продаје сребрну медаљу освојену на Светском првенству у Белфасту.

- Опраћу некоме ауто, усисаћу стан, обрисаћу прашину. Ако треба, сликаћу се голишав за неки часопис, само дајте да скупимо паре за Тијану! Продајем сребрну медаљу, почетна цена 1.000 евра. Цео износ уплаћујем Тијани – написао је Граховац, а његова идеја брзо је изазвала реакцију других спортиста, који су одлучили да учине исто.

Фудбалери Црне Горе дају 25.000 евра!

Фудбалери репрезентације Црне Горе уплатиће 25.000 евра за операцију малене Тијане Огњановић. После ремија са Енглеском (1:1) у квалификацијама за Светско првенство фудбалери су одлучили да се одрекну премија – да зарађени износ уплате на рачун девојчице. Иницијатива је незванично кренула од фудбалера Андрије Делибашића и Дејана Дамјановића.

Др Хаџитановић прати Тијану

Кардиолог професор др Вишеслав Хаџитановић, који је специјализирао кардиологију управо у болници у Хјустону, донирао је 500 евра и одлучио да буде Тијанина лекарска пратња на путу до САД, као и на самој операцији.

- Болница у Хјустону је врхунски кардиолошки центар и најбоља је на свету. Њихови лекари др Дебејки и др Кули долазили су пре неколико година у Србију и у нашим клиникама деци радили замену срчаних залистака – каже Хаџитановић.

Помоћ полиције

Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић послао је депешу у којој је предложио да сви запослени у МУП, у складу са могућностима, помогну Тијани. Он је навео да би то урадио за свакога, али да је укључивање у акцију посебно важно што је њен отац запослен у Сектору информационе технологије, везе, крипто-заштиту и аналитику МУП. Депеша је пуштена 28. марта и засад има одзива, кажу у полицији, а пошто су полицајци хумани људи, очекује се да ће се сви одазвати позиву министра.

И Велики брат сакупља новац

У хуманитарну акцију „Помозите Тијани Огњановић“ укључили су се телевизија Б92 и продукцијска кућа „Имоушн“, који су синоћ организовали ванредно избацивање још једног укућанина из куће Великог брата. Сав приход од гласања биће усмерен на кампању како би Тијана могла да отпутује у Хјустон.

Сви који желе да помогну треба да уплате средства на рачуне

Комерцијалне банке на име Тијана ОгњановиЋ, Розе Луксембург 35, 11000 Београд.

Динарски рачун: 205-9011004816395-73

девизни рачун: SWIFT: KOBBRSBG; IBAN: RS35205903101860366239

Napisao / srbin.info

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme