Rastusa

Novosti

Stablo usmrtilo radnika u šumi

Radnik teslićkog preduzeća "Drvoprerada" Predrag Tomić (27) iz Blatnice kod Teslića preminuo je od povreda

Novosti / 12. 05. 2013

Novosti

Radnik teslićkog preduzeća "Drvoprerada" Predrag Tomić (27) iz Blatnice kod Teslića preminuo je od povreda koje je zadobio dok je sa nekoliko kolega obarao stablo u šumi u mjestu Studena-Brić kod Teslića.

Nesreća se dogodila kada su radnici oborili stablo bukve, koje je kliznulo i otkotrljalo se nizbrdo, te prešlo preko nesrećnog Tomića, koji se nalazio nekoliko metara dalje. Usljed teških povreda Tomić je preminuo u teslićkom Domu zdravlja.

-Radnici su sjekli stabla na brdovitom dijelu u mjestu Studena-Brić. Poslije pada stablo je kliznulo i palo na mladića. Njegovo tijelo bilo je ispod stabla. Odmah je bilo vidljivo da je teško povrijeđen i da ima povrede glave. Stablo je nastavilo da se kotrlja, prešlo preko njega i zaustavilo se u obližnjem potoku – rekao je izvor blizak istrazi iz dobojske policije.

Dodao je da su navodno njegove kolege odmah obavijestile Hitnu pomoć i policiju. Prema njegovim riječima, stablo oborenog drveta kotrljalo se više od 100 metara prije nego je udarilo i teško povrijedilo nesrećnog mladića.

U CJB Doboj u petak su rekli da su o svemu obaviješteni republički inspektor zaštite na radu i dobojsko Okružno tužilaštvo.

-Tužilac je ovu nesreću okvalifikovao kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti – saopšteno je iz CJB Doboj.

U Republičkoj upravi za inspekcijske poslove potvrdili su da su ih pripadnici CJB Teslić u četvrtak obavijestili da se na lokalitetu Gornja Velika Usora dogodila nesreća na radu i da je jedna osoba poginula.

-Republički inspektor rada odmah je počeo sa kontrolom, koja je trajala do večeri, a nastavljena je i u petak. Za sada ne možemo da govorimo o podacima iz kontrole, a više informacija biće dostupno kada se prikupe sve činjenice. Od toga će da zavise i eventualne dalje mjere koje će da preduzme inspektor – rekla je Dušanka Makivić iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

U preduzeću "Drvoprerada" Teslić juče nismo mogli da dobijemo nikakvu informaciju o nesreći, jer nije bilo moguće stupiti u telefonski vezu sa odgovornim osobama.

Mladić je imao roditelje i brata, a biće sahranjen u subotu na groblju u mjestu Žeželja.

Zaštitna oprema

Poznanici i rodbina nastradalog mladića uvjereni su da Predrag Tomić, ali ni ostali radnici, nisu imali odgovarajuću zaštitnu opremu za rad u šumi.

- U četvrtak je bio neradni dan, ali su oni morali da rade. Dovoljno je samo to da neko odgovara, a kamoli to što je Predrag poginuo na radnom mjestu – kazao je jedan od rođaka porodice Tomić.

Napisao / srpskacafe.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme