Rastusa

Novosti

Računari za osnovnu školu u Stanarima

Predstavnik kineske kompanije "Dongfang elektrik korporejšn" Đijan Li Jang uručio je Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" 15 računara

Novosti / 17. 05. 2013

Novosti

Predstavnik kineske kompanije "Dongfang elektrik korporejšn" Đijan Li Jang uručio je Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Stanarima kod Doboja 15 računara i projektor za kabinet informatike, a direktor Rudnika i Termoelektrane "Stanari" novčane nagrade najboljim učenicima.

"Tokom ranije posjete ovoj školi primijetio sam nedovoljnu opremljenost kabineta za informatiku koji je veoma bitan za nastavni proces, a time i za potpunije obrazovanje učenika ove škole koji postižu veoma dobre rezultate na lokalnom i višem nivou", izjavio je Jang Srni.

On je podsjetio da su radnici kompanije "Dongfang elektrik korporejšn" naredne tri do četiri godine angažovani na izgradnji termoelektrane u Stanarima.

Direktor Rudnika i Termoelektrane "Stanari" Ivica Jakovljević uručio je, povodom 18. maja - Dana Rudnika i Termoelektrane "Stanari", novčane nagrade za četvoro učenika OŠ "Desanka Maksimović" čiji su likovni radovi bili najbolji na konkursu održanom na temu "Naš rudnik i termoelektrana".

Učenici ove škole zahvalili su se gostima za poklone, te izveli kulturno-umjetnički program.

Nedo Pekeljević, direktor ove škole , koja je jedna od deset centralnih osnovnih škola na području Doboja, rekao je da u njoj 600 učenika pohađa nastavu koju izvodi 58 nastavnika.

Tehnički direktor TE "Stanari" Savo Mirković napomenuo je da je kineska firma "Dongfang elektrik korporejšn" glavni izvođač radova na izgradnji termoelektrane "Stanari" kapaciteta 300 megavata, sa planiranom godišnjom proizvodnjom od 2.000 gigavat-časova i godišnjom potrošnjom uglja od oko 2,3 miliona tona.

"Na izgradnji TE `Stanari`, ukupne investicione vrijednosti oko 550 miliona evra, angažovane su lokalne firme na izvođenju oko 90 odsto građevinskih radova, za koje je angažovano oko 1.200 radnika, od kojih je 800 domaćih i 300 kineskih radnika", objasnio je Mirković.

On je dodao da će nakon realizacije ovog projekta ukupno biti zaposleno oko 1.000 radnika od kojih u pogonima termoelektrane oko 250 i u rudniku oko 600, dok će na remontnim radovima u termoelektrani i rudniku biti angažovano oko 200 radnika.

Napisao / dobojcaffe.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme