Rastusa

Novosti

Teslićki Proleter novi prvoligaš

Umjesto Jedinstva u Prvoj ligi igraće teslićki Proleter

Novosti / 06. 06. 2013

Novosti

Šampion Druge fudbalske lige Republike Srpske, grupa zapad, Jedinstvo iz Žeravice juče je zvanično odustao od nastupa u Prvoj ligi, potvrđeno je u Fudbalskom savezu RS.

Umjesto Jedinstva u Prvoj ligi igraće teslićki Proleter koji je takmičenje završio na drugom mjestu i kojem je Savez poslao poziv da se izjasne hoće li igrati ili ne, a zvaničan odgovor trebao je da stigne juče.

Odbor za hitna pitanja FSRS danas bi trebalo da potvrdi odluku i da Proleter promoviše u Prvu ligu, a Tekstilac u baraž. Rukovodstvo Teslićana prihvatilo je poziv.

-Prošle godine ispali smo spletom okolnosti, ali i nekih nečasnih radnji pojedinaca kojima fudbalski Teslić, ko zna zbog čega, smeta. Pravda je sada zadovoljena pa se okrećemo poslovima koji imaju prioritet i u prvom planu su pojačanja igračkog kadra - rekao je trener Proletera Anto Petrović.

Dervenćani su bili upoznati sa mogućnošću da se takmiče u baražu za popunu Prve lige i smatraju da će izboriti nastup.

-Imali smo priliku da upoznamo vrijednosti sastava Gorice od koje smo, objektivno gledano, bolji i kvalitetniji sastav. Naravno, moramo to i na terenu dokazati pa onda čekati okršaj sa Borcem iz Šamca preko koga vodi put u Prvu ligu. Ne plašimo se ukazane šanse čak smatram da možemo preko do jačeg ligaškog društva - istakao je kapiten Tekstilca Dejan Plisnić.

Uprava kluba predvođena predsjednikom Bojkom Gatarićem uveliko radi na poboljšanju klupske infrastrukture, a ovog ljeta biće postavljena i krovna konstrukcija na tribinama.

Shodno rasporedu prva utakmica baraža za popunu Prve lige između Tekstilca iz Dervente i Gorice iz Pučila igra se 8. juna a revanš je 12. juna. Pobjednik ova dva susreta igraće za mjesto u eliti protiv šamačkog Borca koji je bio pretposljednji na tabeli u Prvoj ligi.

Jedinstvo

Predsjednik Jedinstva iz Žeravice Marjan Janjanin potvrdio je odustajanje njegovog kluba od takmičenja u Prvoj ligi.

-Razloga za ovakav potez ima više i svjesni smo da ne ispunjavamo kriterijume u vezi sa pitanjem infrastrukture kao i finansija. Iz opštine nam je potvrđeno da ove godine možemo dobiti 22.000 maraka što je nedovoljno za takmičenje u Prvoj ligi i ne želimo da završimo kao Crvena zemlja prije nekoliko sezona kada se ovaj klub ugasio. Nastavićemo takmičenje u Drugoj ligi - rekao je Janjanin.

Napisao / srpskacafe.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme