Rastusa

Novosti

Ljubav prema fotografiji okupila Teslićane

Sve veća potreba za fotografijom, ogleda se i u formiranju Foto kino klubova

Novosti / 012. 06. 2013

Novosti

Fotografija je postala sastavni dio naše svakodnevnice. Sve veća potreba za fotografijom, ogleda se i u formiranju Foto kino klubova. Jedan takav osnovan je i u Tesliću.

Teslićki zaljubljenici u umjetničku fotografiju okupili su se u novoformiranom Foto kino klubu Teslić koji je nastao zajedničkom idejom i zalaganjem Svetosavske omladisnke zajednice iz Teslića i Foto kino kluba Doboj.

Ovaj klub već ima i svoje prve polaznike u školi fotografije, gdje kroz zanimljive radionice polaznici imaju priliku da nauče sve o umjetničkoj fotografiji.

- Članovi u ovom prvom dijelu uče one osnovne stvari vezane za kompoziciju fotografije. Uče o fotoaparatima, da im pokažemo kako na najbolji način da sa svojom tehnikom kojom raspolažu dođu do odrežene korektne fotografije. Polaznici ovog početnog kursa imaju mogućnost da zajedno sa našim članovima iz Foto kino kluba Doboj učestvuju na raznim manifestacijama koje su vezane uz Asocijaciju umjetničke fotografije i za Foto savez BiH, kazao je Zoran Lazić, predsjednik Foto kino kluba Doboj.

Ovjekovječenje trenutka u vremenu jednim pritiskom dugmića na fotoaparatu postalo je sve popularnije. Možda je baš zbog toga škola umjetničke fotografije u Foto kino klubu Teslić privukla veliki broj Teslićana koji žele da nauče kako da na što kvalitetniji način ostave svoj pečat u vremenu.

- Pa drago mi je što je neko u našem gradu došao na ideju da osnuje Foto kino klub u Tesliću. Mi dosad nismo imali priliku da naučimo nešto više o umjetničkoj fotografiji, ali nadam se da ćemo sada to nadoknaditi. Utisci sa prvog časa su odlični, i više nego što sam očekivala, kazala jeIvana Stokić jedna od članova Foto kino kluba Teslić.

Polaznici Foto kino kluba imaju jasan cilj, kroz druženje, učenje i fotografisanje upotpuniće svoju svakodnevnicu, a stvari koje nauče o umjetničkoj fotografiji primjenjivaće svakodnevno i u raznim situacijama.

Prvu izložbu planiraju već krajem godine, jer se već na prvim radionicama pokazalo da teslićki zaljubljenici u fotografiju imaju veliki talenat.

Više o radu teslićkog Foto kino kluba pogledajte u prilogu ELTA televizije...

Napisao / srpskacafe.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme