Rastusa

Novosti

Dobojska policija traga za razbojnicima

Dobojska policija traga za dva nepoznata razbojnika, koji su zaustavili, a zatim i oteli dva vozila

Novosti / 13. 06. 2013

Novosti

Dobojska policija traga za dva nepoznata razbojnika, koji su maskirani i naoružani u ponedjeljak naveče u dva sela na regionalnom putu Doboj – Stanari zaustavili, a zatim i oteli dva vozila, privatni automobil i službeni kombi, u kojem se nalazio novac od pazara.

U CJB Doboj saopšteno je da su u mjestu Gornja Ostružnja u ponedjeljak, oko 19.20, dvije maskirane i naoružane osobe zaustavile golf 4, u kojem se nalazio bračni par, i prijeteći im oružjem, naredile da izađu iz vozila.

U automobilu su se nalazili Pero i Mira Ninković, koje su razbojnici ostavili na putu, a njihovim golfom su se zaputili u pravcu Rudanke.

Pero Ninković ispričao je da se sve odvijalo kao na filmu i da su ih razbojnici presreli nekoliko minuta nakon što su izašli na regionalni put.

“Bili smo kod punca i punice, ja i moja supruga, izašli smo 20 metara na put, bili smo u fazi ubrzavanja, odjednom je automobil ispred nas stao, izletjela su dvojica maskirani fantomkama, s automatskim puškama, strašno. Istjerali su nas iz auta i rekli su da izlazimo”, ispričao je Ninković, te dodao da su u panici izašli iz automobila, a zbog proživljenog stresa njegova supruga Mira završila je u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Doboju.

U Gornjoj Ostružnji razbojnici su ostavili vozilo kojim su Ninkovićima presjekli put, a njihovim golfom 4 nastavili su ka Rudanci.

Na isti način kao i automobil Ninkovića, razbojnici su potom u Rudanci zaustavili kombi preduzeća “Motorex” iz Gračanice i, prijeteći oružjem, natjerali su vozača da izađe pa su se njegovim vozilom zaputili u Kotorsko.

Vozač kombija policiji je rekao da je u vozilu bio novac od pazara preduzeća “Motorex” koje se bavi prodajom auto-dijelova, a prema nezvaničnim informacijama, radi se o nekoliko desetina hiljada KM.

Novac su razbojnici odnijeli, a kombi su ostavili u Kotorskom, odakle su otišli u nepoznatom pravcu i za njima se intenzivno traga.

Prema nezvaničnim informacijama, za bijeg iz Kotorskog već je bilo pripremljeno drugo vozilo, pa se sumnja da su imali pomagače.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac okružnog tužilaštva Doboj, a u CJB Doboj navode da službenici Sektora kriminalističke policije preduzimaju mjere i radnje na pronalasku osoba koje su na ovaj način počinile krivično djelo razbojništva.

Napisao / dobojcaffe.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme