Rastusa

Novosti

Uređenje opštine Teslić

Prema riječima načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, riječ je o projektu uređenja grada i užeg gradskog okruženja

Novosti / 01. 08. 2013

Novosti

U nastojanju da se opština Teslić afirmiše kao turističko i ekološki osviješteno mjesto, opštinsko Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove posljednjih mjesec preduzelo je niz aktivnosti na uređenju i regulaciji određenih pitanja iz oblasti komunalne problematike.

Pored redovnih održavanja putne infrastrukture kako gradskog, tako i seoskog područja, značajna pažnja se posvećuje i uređenju, pojedinih zona koje u određenim dobima godine privlače najveći broj posjetilaca, kako samih Teslićana, tako i turista koji iz godine u godinu u sve većem broju posjećuju našu opštinu.

Prema riječima načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, riječ je o projektu uređenja grada i užeg gradskog okruženja, koji je iniciran iz razloga jer je u naslijeđe ostavljen neuredan i zapušten grad. Miličević je istakao da su u tom pravcu načinjeni vidljivi koraci u koje mogu da se uvjere svi građani Teslića.

Nedavnom, pojačanom kontrolom nesavjesnog plakatiranja naloženom od strane načelnika opštine, kao i postavljanjem 10 plakatera izregulisan je jedan od dugogodišnjih problema koji je kvario izgled pretežno gradskom području, za šta se aktivno zalagao Miličević niz godina kao odbornik u skupštini opštine Teslić.

Kako bi centralno gradsko područje izgledalo što urednije, nadležno opštinsko odjeljenje nabavilo je 30 novih betonskih kanti za smeće koje su raspoređene po svim tranzitnijim dijelovina grada, kao i 30 novih klupa za sjedenje koje će najviše koristiti rekreativcima i šetačima za kratke predahe, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 4.790 KM.

Takođe, prema Programu uređenja građevinskog zemljišta za 2013. godinu iz opštinskog budžeta izdvojeno je 30.000 KM za uređenje pješačke staze prema Banji Vrućici, što bi najviše trebalo pogodovati mnogobrojnim turistima koji posjećuju Banju Vrućicu, a koji u namjeri imaju da šetnajući obiđu gradsko područje, kao i drugim rekreativcima. Nosilac aktivnosti uređenja pješačke staze bio je ZTC “Banja Vrućica”.

Značajna pažnja posvećena je i izgledu gradske plaže, koja pored epiteta najvećeg teslićkog kupališta, u ljetnom periodu predstavlja najveće okupljalište mladih. Tim povodom, komunalno gradsko preduzeće provelo je akciju uređenja obije strane obale gradske plaže, postavljene su nove kante i klupe, a na jednom dijelu postavljena je i nova rasvjeta za šta je iz budžeta opštine izdvojeno 4.100 KM.

Izvor / srpskacafe.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme