Rastusa

Novosti

Besplatan bioskop na otvorenom

Teslićani uživali u filmu "Razglednica iz Dordrehta"

Novosti / 10. 08. 2013

Novosti

Ljetne noći Teslićani od sada mogu začiniti i besplatnim bioskopom na otvorenom, koji se nalazi na Gradskoj plaži "Radolinka".

Jedna od prvih projekcija bio je dokumentarni film Dahrina Hadžialića - "Razglednica iz Dordrehta". Ovim dokumentarcem Hadžialić je želio da predstavi sve čari holandskog grada u kojem živi već 20 godina, ali i da razbije predrasude koje ljudi imaju prema Holanđanima.

-Mislim da je Holandija jedan primjer i pokazatelj kako se od ničeg može napraviti jedna tako uspješna država i da se takva jedna poruka prenese na ovo naše područje gdje je mnogo lakše napraviti. U ovoj našoj državi je obilje mogućnosti, a i u ovom okruženju uopšte, kaže Hadžialić.

Hadžialić se bavio novinarstvom sve dok nije napustio svoj rodni kraj, ali želja za ovim poslom ga je i dalje vukla. Okupio je ekipu i sa lokalnom televizijom u Dordrehtu uradio prvi dokumentarac o ovom turističkom gradu. Holađani su ga, kaže, dočekali sa oduševljenjem.

-Izazvao je nevjerovatno puno reakcija, kako u gradu, tako i regionalno. Prikazan je i na njihovoj nacionalnoj televiziji. Tako da je to zasigurno jedna referenca, dodaje Hadžalić.

Čini se da su i Teslićani prepoznali kvalitet Hadžialićevog dokumentarnog filma, pa su se u velikom broju odazvali njegovom prikazivanju.

Film je odličan! Jako dobro urađeno, a u meni je probudila želju da nekad u budućnosti posjetim Holandiju. Prije svega drago mi je jer je to uradio naš sugrađanin, ja mu čestitam i nadam se da će nekada uraditi reportažu i o našem gradu, kaže jedna od prisutnih Sanja Škiljić.

Ideju o besplatnom ljetnom bioskopu na otvorenom relaizovali su mladi iz Omladinske organizacije "Naša stvar". Kako kažu, prepoznali su da ovaj sadržaj može da privuče veliki broj ljudi, svih generacija. A realizacija ideje zahtjevala je više dobre volje i truda, nego sredstava.

-Prije je ovo mjesto bilo samo za omladinu, i kad vidiš tako ljude starije, koji dođu sa svojom djecom, na neka dešavanja, jednostavno ti daje podstrek da još više radiš. Želimo da iskoristimo ovo ljetno vrijeme da našim sugrađanima pružimo što više mogućnosti da se provedu u Tesliću, kaže član Omladinske organizacije "Naša stvar", Slobodan Mišić.

Iz omladinske organizacije poručuju da će se bioskop na otvorenom prikazivati dva puta sedmično, a sve informacije o filmovima i vremenu prikazivanja možete pronaći na njihovom fejsbuk profilu – Naša stvar Teslić.

Više informacija saznajte u priloženom videu, prilogu emisije "Kafa u 5", na programu ELTA 1 HD televizije.

Izvor / srpskacafe.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme