Rastusa

Novosti

Ovnovijadu uvrstiti na turističku kartu RS i BiH

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević, rekao je da je pred lokalnom opštinskom upravom zadatak da evocira sve ono što čini domaće porijeklo

Novosti / 03. 09. 2013

Novosti

Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović je na Vučijoj planini, opština Teslić, prisustvovao svečanom otvaranju 18. "Ovnovijade", izrazivši nadu da će se ta manifestacija naći na turističkoj mapi Republike Srpske i BiH.

Suljkanović je zahvalio opštinama Teslić i Titel na odlično organizovanoj manifestaciji.

"Mi u BiH tražimo naftu, a ne koristimo resurse vode, hoćemo da sadimo aroniju, a ne prodajemo voćke koje su vezane za ovo naše područje, uvozimo ovce, a imamo uslove i da izvozimo", rekao je Suljkanović.

On je naveo da su manifestacije, poput "Ovnovijade", odličan način da Republika Srpska i BiH pokažu ono što imaju i znaju, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsjednika Republike Srpske.

"Ovnovijadu" je svečano otvorio načelnik opštine Teslić Milan Miličević.

Ovu manifestaciju zajedno su organizovale opštine Teslić i Titel sa željom da svojom podrškom nastave lijepu tradiciju mještana ovog kraja s ciljem da se razvoj ovčarstva na ovim područjima dovede na prijeratni nivo. On je rekao da je prvi put prisustvovao ovoj tradicionalnoj manifestaciji i da je impresioniran onim što je vidio.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević, rekao je da je pred lokalnom opštinskom upravom zadatak da evocira sve ono što čini domaće porijeklo, a posebno da se od Vučje planine napravi brend. On je dodao je da je Vučja planina veliki potencijal za razvoj poljoprivrede, stočarstva i turizma, ali da je potrebno puno toga da bi se taj cilj ostvario, ne samo sa lokalnog, već i republičkog niova vlasti.

Miličević smatra da Ovnovijada treba prersati u nešto što je zajedničko i za opštine Republike Srpke i opštine Federacije BiH koje gravitiraju ovom području, gdje će biti prilika da se ponude najbolji proizvodi u oblasti poljoprivrede.

On je mišljenja da se na platou Vučje planine treba da održava samo jedna Ovnovijada koja će biti ponos opštine Teslić, a ne sjena razdora različitih političkih partija.

U sklopu ovogodišnje Ovnovijade nagrađeni su najbolji učesnici u tradicionalnim sportskim narodim disciplinama, zatim najbolji prezentatori rukotvotina i tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda, vlasnici najboljih ovčijih stada, a pobjedu u borbi ovnova, kao najatraktivnijoj disciplini, odnio je vlasnik ovna Osman Mulalihović iz Tešnja.

Drugo mjesto u kategoriji borbe ovnova pripalo je Šerifu Musejinović, takođe iz Tešnja, a treće Miroslavu Periću iz Teslića.

Ovogodišnju Ovnovijadu posjetilo je oko šest i po hiljada posjetilaca, a organizatori su bili Turistička organizacija opštine Teslić i opština Titel u Vojvodini, pod pokroviteljstvom načelnika teslićke opštine Milana Miličevića.

Izvor / opstina teslic

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme