Rastusa

Novosti

Novi dom za Jovanku

Na inicijativu mještana Mjesne zajednice Gornji Teslić i opštinskog Centra za socijalni rad, Jovanka Kuzmanović, dobila je od Opštine Teslić novu kuću.

Novosti / 06. 11. 2013

Novosti

Jovanka Kuzmanović iz Teslića živi sama u veoma oskudnim životnim uslovima. Trošna kućica u Gornjem Tesliću teško bi mogla izdržati još jednu zimu. Upravo zbog toga izgrađena joj je nova kuća. Kako sama kaže bolji uslovi za život su pred njom, a za to se može zahvaliti složnim komšijama i opštini Teslić.

Na inicijativu mještana Mjesne zajednice Gornji Teslić i opštinskog Centra za socijalni rad, Jovanka Kuzmanović, dobila je od Opštine Teslić novu kuću. Opštinske vlasti uložile su sredstva od oko 10 000 maraka, za izradnju oko 30 kvadrata Jovankinog novog doma, koji će joj, kako kaže, olakšati hladne zimske dane koji su pred nama. Jovanka Kuzmanović, kaže da živi sama i da u kući nije imala ni struje, ni vode i ističe, da će joj život sigurno biti bolji kada useli u novu kuću.

Direktor Centra za socijalni rad, Ratko Markočević, kaže da je Jovanka Kuzmanović korisnik ovog Centra, ali da skromna novčana sredstva koja prima nisu bila dovoljna da bi sama sebi obezbijedila bolji krov nad glavom. Pored novoizgrađene kuće, tvrdi Markočević, Jovanki će biti obezbijeđena i peć, te uređena unutrašnjost njenog novog doma novim stvarima.

-Najveći doprinos u radovima dali su Risto Kovačević, Stojan Petković i Simeun Perišić koji je glavni majstor – rekao je Markočević i dodao - ovdje ima oko 30 kvadrata sasvim dovoljno za jednu osobu koja živi sama, predvidjeli smo u ovoj prostoriji da bude jedna soba i da bude kupatilo.

Značajan doprinos u izgradnji Jovankine kuće dale su i komšije, bez čije nesebične pomoći ne bi bilo moguće završiti ovaj human poduhvat. Komšije su se, bez naknade, prihvatili posla i dali sve od sebe da svojoj komšinici obezbijede bolje uslove za život.

Risto Kuzmanović, mještanin Gornjeg Teslića, kaže da su komšije svojim malim prilogom uradile ovaj objekat, i da će za koji dan, ako vrijeme dozvoli, nastaviti sa radovima. Kuzmanović je rekao, ja su se komšije u većini slučajeva odazvale pozivu, ali da to može i bolje. Ima još vremena za rad, i za sve pa ako je neko raspoložen neka dođe – poručio je Kuzmanović.

U narednih deset dana trebali bi biti završeni svi radovi na izgradnji nove kuće, a potom će se Jovanka preseliti u svoj novi dom. Složne komšije i kolektivni duh još jednom su pokazali da duh zajedništva vlada među nama.

Izvor / opstinateslic

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme