Rastusa

Novosti

Preventivni pregledi u Čečavi

Svake srijede tokom novembra mjeseca u Tesliću će biti organizovani preventivni pregledi

Novosti / 07. 11. 2013

Novosti

Svake srijede tokom novembra mjeseca u Tesliću će biti organizovani preventivni pregledi u cilju borbe protiv moždanog udara u većim terenskim ambulantama: Pribinić, Čečava, Blatnica i Centru za mentalno zdravlje u Domu zdravlja „Sveti Sava".

Prva na spisku bila je Čečava, gdje su pacijenti bili u mogućnosti da se pregledaju, ali i da dobiju korisne savjete od ljekara. Neurološke preglede obavljali su primarijus dr Boško Đurić – neuropsihijatar i primarijus dr Milan Miličević – neurolog.

Milan Miličević, neurolog, istakao je, da akcija ima za cilj da smanji rizike od moždanog udara sto se može postići redovnim radom sa pacijentima i pametnim medijskim pristupom. - Pod tim se podrazumijevaju redovne kontrole, dijetetski režim ishrane, i tek na trećem mjestu tu je upotreba lijekova, a kada dođe do upotrebe lijekova to su već ozbiljni simptomi bolesti – istakao je Miličević.

Prema riječima Miličevića, Teslić ima sreću, da za razliku od drugih opština, ima kadar koji je potreban da bi se slične aktivnosti provodile tokom cijele godine. Tako je većina pacijenata koja je danas pokucala na vrata ambulante, od ranije poznata ljekarima koji brinu o njihovom zdravlju u kontinuitetu. - Ove aktivnosti su pojačane tokom novembra mjeseca ali naravno one će biti nastavljane i poslije kako bi imale jedan kontinuitet u prevenciji bolesti – zaključio je Miličević.

Marinko Stanković, kaže da je zbog problema koje su imali njegovi roditelji sa krvnim sudovima došao na kontrolu i da su nalazi umjereni, ali da zbog visokog pritiska od doktora dobio tablete koje bi trebao piti.

Ljekari poručuju da svi oni pacijenti koji nisu bili u mogućnosti da se pregledaju u sklopu ovih preventivnih aktivnosti to uvijek mogu uraditi redovnim putem. A zbog velike zainteresovanosti pacijenata postoji mogućnost i da se ove preventivne aktivnosti produže.

Više informacija saznajte u priloženom videu, prilogu emisije „Kafa u 5“, koja se emituje na programu ELTA 1 HD televizije.

Izvor / opstinateslic i teslicozone

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme