Rastusa

Novosti

Banja Kulaši u rukama stečajnog upravnika

"Banja Kulaši" je i zvanično u rukama stečajnog upravnika.

Novosti / 10. 11. 2013

Novosti

U velikoj pratnji policije, sudski izvršioci i stečajni upravnik ušli su jutros u "Banju Kulaši". Iako mali akcionari i radnici nisu prihvatili stečaj, danas su bili samo u ulozi nijemih posmatrača. I dalje tvrde da je banja u posljednjih nekoliko mjeseci, od kada su je oni preuredili, počela da bilježi profit.

Upravnik kaže da ne zna šta će i kako će dalje, a mali akcionari najavljuju tužbe. "Banja Kulaši" je i zvanično u rukama stečajnog upravnika.

U pratnji velikog broja pripadnika sudske policije, kao i policajaca iz Prnjavora, stečajni upravnik ušao je u jutarnjim časovima u objekat banje.

Iako su ranije najavljivali žestok otpor zbog kako kažu nezakonitog stečaja, nekoliko radnika koji su se nalazili ispred zgrade samo su bespomoćno posmatrali dolazak stečajnog upravnika.

"Nas trojica bili smo ali … mi smo samo otišli i vratili se. Nismo htjeli da budemo saučesnici u zločinu", rekao je Božo Aulić, prvi predsjednik Skupštine akcionara CER.

Kakva će dalja sudbina biti radnika "Banje Kulaši", stečajni upravnik Lazo Tomić danas nije znao, a ni želio da kaže. Mali akcionari još jednom su potvrdili da sve što se dešava u "Banji Kulaši" je protivno zakonu.

"Lazo Tomić je nezakonito imenovani stečajni upravnik "Banje Kulaši". Nezakonito se vodi stečajni postupak u HTP CER. Mi tražimo da se riješi prethodno pitanje odgovornosti onih koji su doveli HTP CER u stečaj", izjavio je Nebojša Jugović, predsjednik Saveza malih akcionara RS.

Božo Aulić, prvi predsjednik Skupštine akcionara CER, izjavio je da na kriminal u CER-u ukazuje od 2001. kad je obavljao funkciju prvog predsjednik Skupštine akcionarskog društva .

"Nažalost, država se stavila u funkciju kriminalaca i ja sam podnosio 4-5 krivičnih prijava na šta niko nije reagovao. Odgovorno tvrdim da je za sada država u funkciji kriminalaca", rekao je Aulić.

Od borbe za "Banju Kulaši" radnici i mali akcionari poručuju da neće odustati. Adresa na kojoj će tražiti pravdu je Specijalno tužilaštvo od kojeg očekuju da prekine, kako kažu, lažni stečaj i da obezbijede upravljanje Banjom malim akcionarima, Fondu PIO i Fondu za restituciju koji su stvarni vlasnici "Banje Kulaši".

Izvor / stanari

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme