Rastusa

Novosti

Novim servisom brže do dokumenata

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosila je 124.730K

Novosti / 10. 12. 2013

Novosti

Zvaničnim puštanjem u rad Elektronskog registra administrativnih postupaka u Opštini Teslić, je implementirana još jedna faza Projekta regulatorne reforme koju zajedno sa Opštinom sprovodi IFC, dio Grupacije Svjetske banke uz pomoć donatora Kraljevine Švedske i njene razvojne agencije.

Elektronski registar administrativnih postupaka je servis opštine Teslić koji omogućuje privrednicima da na jednostavan i transparentan način dođu do informacija koje ih interesuju u vezi administrativnih postupaka koje Opština provodi. Ovom novinom, investitori i uopšte građani, imaju uvid u sve elemente administrativnog postupka za koji su zainteresovani poput liste i forme dokumentacije koju stranka treba da podnese, informaciju o tome gdje se pribavlja navedena dokumentacija, koje takse i naknade stranka plaća, brojeve žiro-računa za uplatu, i sl.

Prezentaciju Elektronskog registra, predstavio je načelnik Odjeljenja za opštu upravu sa službom za pravnu pomoć kojom prilikom je poseban akcenat dao na značajne uštede koje će biti ostvarene u privrednom sektoru, u vremenu rješavanja zahtjeva, kao i u finansijskom pogledu, čime će biti olakšan rad svim privrednim subjektima i investitorima koji će doći u Teslić. – U pitanju je jedan novi servis, koji će omogućiti zainteresovanim građanima i investitorima da na sajtu Opštine Teslić imaju uvid u sve postupke i procedure koje provodi Opština – rekao je Salkić, pojasnivši – smanjen je određen broj taksi, a ubrzan je i poboljšan proces rješavanja zahtjeva gdje su značajno skraćeni rokovi. Salkić je, istakao da je svaki pojedinačan administrativni postupak skraćen u prosjeku za 3,4 dana po zahtjevi.

Projektni menadžer IFC za Bosnu i Hercegovinu, Tarik Šahović u svom obraćanju je rekao da zahvaljujući transparentnim i sigurnim elektronskim registrima, pravni subjekti i javnost lakše dolaze do relevantnih informacija, brže završavaju planirane poslove dobijanja dokumentacije i informacija o dozvolama, i što je veoma važno - značajno se poboljšava transparentnost rada lokalnih organa uprave koji su u službi građana. „Putem ovog Elektronskog registara, od danas je u opštini Teslić lakše, jeftinije i brže doći do dozvola, licenci i uvjerenja potrebnih za rad" zaključio je Šahović.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosila je 124.730K, od čega je IFC obezbijedila 79.730KM, a Opština Teslić 45.000KM

Registar administrativnih postupaka nalazi se zvaničnoj web stranici Opštine Teslić www.opstinateslic.com u rubrici E-registar.

Izvor / opstinateslic

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme