Rastusa

Novosti

Nema para za turističke projekte

Tri projektna prijedloga iz opštine Teslić odbijena su, uz obrazloženja, da nisu prikupili dovolјno bodova

Novosti / 05. 02. 2014

Novosti

Tri projektna prijedloga iz opštine Teslić, upućena u avgustu 2013. godine ka Ministarstvu trgovine i turizma RS po konkursu za finansiranje projekata iz oblasti turizma u 2013. godini, odbijena su, uz obrazloženja, da nisu prikupili dovolјno bodova u postupku procjene i vrednovanja opravdanosti finansiranja.

Naime, riječ je o projektima: „Turistička signalizacija za kvalitetniji turizam opštine Teslić" upućen od Turističke organizacije opštine Teslić; „Uređenje pješačke staze i izletišta na turističkom lokalitetu Liplјe, opštine Teslić" predložen od strane Opštine Teslić i „Projekat povećanja turističke ponude opštine Teslić kroz izgradnju planinarskih staza i odmarališta kao novi proizvod u opštini Teslić" predložen od strane Sportskog udruženja „Planinarsko udruženje Adrenalin".

Kako je navedeno u obrazloženju rješenja, Komisija je, vodeći se „opštim kriterijumima za finansiranje projekata iz oblasti turizma" ocijenila da, ukupan broj dodijelјenih bodova po svim kriterijumima, za sva tri projekta, pojedinačno, kreće se između 45 i 47 bodova, što nije bilo dovolјno za dobijanje sredstava. Odbijanje obrazlažući, da je ukupan broj dodijelјenih bodova u postupku „procjene i vrednovanja opravdanosti finansiranja" niži u odnosu na broj bodova poslјednjeg finansiranog projekta sa rang liste i da zbog nedostatka budžetskih sredstava za finansiranje preostalih, projekti iz Teslića bivaju pojedinačno odbijeni.

Tako od 79 prihvaćenih i finansiranih projekata od strane Ministarstva, 20 dolazi sa područja Grada Banjaluke, sedam iz Šipova, pet iz Foče, četiri iz Novog Grada, itd. Dok su sa područja opštine Teslić, sredstva odobrena jedino za projekat „Izgradnja otvorenog bazena Hotela 'Kardial'", podnosioca ZTC „Banja Vrućica".

Imajući u vidu opštedruštveni značaj odbijenih projekata, pogotovo projekta koji se odnosi na izgradnju turističke signalizacije na području opštine Teslić, postavlјa se pitanje, koji su to kriterijumi korišteni za odabir "opravdanih" projekata? Kako bi razriješili sve nedoumice, koji su to kriterijumi, u prilogu vam navodimo spisak projekata koji su dobili sredstva Ministarstva trgovine i turizma RS.

Preuzmi spisak finansiranih projekata

Izvor / opstinateslic

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme