Rastusa

Novosti

Podrška stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija

Biće zbrinuto 40 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida

Novosti / 09. 03. 2012

Novosti

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić i načelnik opštine Teslić Savo Kasapović dogovorili su se danas da u najkraćem roku bude stambeno zbrinuto 40 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida sa područja ove lokalne zajednice.

Đokić je tokom posjete Tesliću rekao da na području ove opštine ima još 246 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koje se nalaze na listi za rješavanje stambenog pitanja, te da je danas dogovoreno da u najkraćem roku bude realizovano 40 zahtjeva i obezbijeđena nepovratna novčana pomoć.

On je ocijenio da je Teslić jedna od uspješnijih opština kada je riječ o rješavanju stambenih pitanja jer na listi iz programa zbrinjavanja boračkih kategorija iz 2008. godine više nema korisnika.

"Ovaj posao dovršen je izgradnjom zgrade sa 26 stanova", rekao je Đokić, navodeći da će porodice koje nisu stambeno zbrinute biti obuhvaćene drugim programom u okviru kojeg će dobiti nepovratnu novčanu pomoć.

Prema njegovim riječima, afirmativno je i to što će na osnovu novih zakonskih rješenja u dijelu dodjele boračkog dodatka u Teslić svakog mjeseca stizati 550.000 KM za borce koji će primati mjesečni borački dodatak, a do sada nisu.

"U Teslić će tako godišnje kroz ova primanja stizati 5,5 miliona KM", rekao je Đokić koji je sa načelnikom opštine Savom Kasapovićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Srpske Ivankom Ristić razgovarao o problemima boračkih kategorija u Tesliću, posebno o načinu podrške daljem stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, te zapošljavanju i drugim pitanjima koja opterećuju ovu lokalnu zajednicu.

Kada je riječ o zapošljavanju, Đokić je naglasio da su u ovoj godini za podršku zapošljavanju članova porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida planirana ukupno dva miliona KM.

Načelnik opštine Teslić Savo Kasapović zadovoljan je obećanjem da će 40 porodica iz boračkih kategorija u ovoj godini riješiti stambeno pitanje. "Dodjelom po 8.000 KM nepovratnih novčanih sredstva za 40 porodica značajno ćemo pomoći stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija", rekao je Kasapović. On je izrazio nadu da će dalja izgradnja industrijske zone stvoriti uslove za nova radna mjesta i da će ovaj projekat dati očekivane rezultate.

Napisao / teslic.ba

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme