Rastusa

Novosti

Specijalistički pregledi u Tesliću

Pacijenti iz Teslića od sada će lakše moći do ljekara specijalista

Novosti / 12. 02. 2014

Novosti

U teslićkom Domu zdravlja „Sveti Sava", danas je potpisan protokol o saradnji, koji će omogućiti da građani opštine Teslić koriste specijalističke zdravstvene usluge ljekara dobojske bolnice u teslićkom Domu zdravlja.

Protokol su potpisali, direktorica Doma zdravlja „Sveti Sava" Željka Kovačević – Miličević, direktor bolnice "Sveti apostol Luka" Doboj Vlado Đurđević i načelnik opštine Teslić, Milan Miličević.

Prema Đurđevićevim riječima, protokolom je predviđena jedna bolja i trajnija saradnja, koja će najviše koristiti građanima opštine Teslić, koji imaju potrebu za zdravstvenom zaštitom. „Podaci pokazuju da veliki broj građana ove opštine moraju putovati u Doboj radi specijalističkih pregleda, i taj trend je sve izraženiji, npr. čak 150 ljudi dolazi mjesečno za internističku zdravstvenu zaštitu i iz tih razloga smo postigli ovakav sporazum" – pojasnio je Đurđević. On je rekao, da je dogovoreno da internistička ambulanta građanima Teslića bude dostupna svih pet dana u sedmici, što znači, da Teslićani, koji imaju potrebu za internističkom specijalističkom zaštitom, više neće morati da dolaze u Doboj, izuzev onih koji imaju potrebu za bolničkim liječenjem.

Direktorica ove zdravstvene ustanove, Željka Kovačević-Miličević, pojasnila je, da će se usluge specijalista, isprva obavljati ponedjeljkom i srijedom, te da, budući korisnici ovih usluga mogu da dobiju preciznije informacije kod svojih porodičnih ljekara i uz ovjerenu uputnicu, pregled će moći da zakažu u Stanici hitne pomoći. „Došlo je vrijeme da primarna i sekundarna zdravstvena zaštita funkcionišu na jedan drugi način, da otvore neka nerješena pitanja koja su postojala između ova dva nivoa zdravstvene zaštite, i da osiguraju međusobno bolju komunikaciju, a sve za dobrobit pacijenata" – istakla je Kovačević-Miličevićeva. Ona je naglasila, da će u cilju pružanja što bolje zdravstvene zaštite, od 01. marta timovi porodične medicine raditi u popodnevnim časovima, kao i subotom, a laboratorija ujutro od 06 časova, tako da će i oni građani koji zbog obaveza na poslu nisu u prilici da koriste usluge Doma zdravlja, sada moći to da urade.

Načelnik teslićke opštine Milan Miličević, pozdravio je ove aktivnosti rekavši, da je opredijeljenost lokalne zajednice bolja dostupnost zdravstvene zaštite svim pacijentima i da će sve aktivnosti u tom pravcu imati njenu podršku.

Pružanje specijalističke zdravstvene zaštite će biti vršeno iz oblasti: opšte hirurgije, dermatovenerologije, urologije, otorine, a u bliskoj budućnosti i iz, ortopedije i oftomologije.

Izvor / opstinateslic

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme