Rastusa

Novosti

Usvojen Program podsticajnih mjera

Usvojen Program podsticajnih mjera u poljoprivredi za 2014. godinu

Novosti / 21. 02. 2014

Novosti

Tokom 14. redovnog zasjedanja Skupštine opštine Teslić, posebna pažnja bila je posvećena Programu podsticaja poljoprivredne proizvodnje u 2014. godini, a koji je usvojen velikom većinom glasova. U 2014. godini za podsticaje u poljoprivredi iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 350.000KM.

Novi program podsticanja polјoprivredne proizvodnje donosi niz novina u ovoj oblasti i uopšte, pitanje raspodjele sredstava tretira na jedan kvalitetniji i transparentniji način u odnosu na dosadašnje periode, a ono što je jako bitno jeste, da se napušta stara praksa prenošenja obaveza iz ranijeg perioda, tako da će ubuduće polјoprivredni proizvođači koji ostvare pravo na podsticajna sredstva isti zasigurno dobiti u toj godini.

-Ona rješenja koja dobiju polјoprivredni proizvođači i koji to po propisanim kriterijumima zasluže, ta sredstva će dobiti do kraja kalendarske 2014. godine jer smatramo da polјoprivredna proizvodnja na taj način treba da ima jednu izvijesnost u pogledu finansijskih sredstava, koja će se ostvariti za domaćinstva u polјoprivredi koja su komercijalna i nekomercijalna – rekao je predsjednik kluba odbornika SDS-a, Dušan Stojičić.

Na dnevnom redu su se takođe našli: Izvještaj o realizaciji podsticajnih mjera u polјoprivredi za 2013. godinu, Izvještaj o realizaciji programa izgradnje i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva u 2013. godini, Izvještaj o uređenju građevinskog zemlјišta, kao i Izvještaj o realizaciji zajedničke komunalne potrošnje u 2013. godini koji su dobili većinsku odborničku podršku.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, rekao je, da je većina programa bila opterećena obavezama stvorenim u proteklom periodu, ali da su napravlјeni vidni pomaci.

– Samo za puteve u 2013. godini smo bili opterećeni skoro za milion KM iz 2012. godine, za gradsko građevinsko zemlјište iz 2012. preneseno oko 300.000KM, za podsticaje u polјoprivredi iz 2012. godine preneseno 168.000KM, što je umanjilo budžetske mogućnosti za realizaciju programa iz 2013. godine – pojasnio je Miličević. On je dodao, da se bez obzira na sve navedene poteškoće, sa zadovolјstvom može tvrditi, da je najveći dio programa, uz sva opterećenja bio realizovan.

Donesena je i Odluka o provođenju izbora u mjesnim zajednicama koji će se održati 13. aprila, a dopunjena je i Odluka o opštinskim priznanjima i nagradama.

Izvor / opstinateslic

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme