Rastusa

Novosti

Odredbe zakona o okupljanju

Pažnju posvetiti odredbama Zakona o okupljanju

Novosti / 27. 02. 2014

Novosti

Danas je u skupštinskoj sali u Tesliću, održana sjednica Foruma za bezbjednost opštine Teslić, na kojoj je bilo riječi o provedbi Zakona o javnom okuplјanju, te setu zaklјučaka koji su usvojeni tokom poslјednjeg zasjedanja Foruma.

Tokom prvog dijela sjednice, članovi Foruma su konstatovali da su zaklјučci sa prethodne sjednice, a koji se odnose na pojačan zajednički rad policijskih službenika i inspekcijskih službi na suzbijanju nelegalne prodaje pirotehničkih sredstava i pojačan edukativni rad sa djecom školskog uzrasta i uopšte građanima o poslјedicama i štetnostima upotrebe pirotehničkih sredstava, u potpunosti sprovedeni u djelo.

Nakon toga, predstavnici Policijske stanice Teslić su prisutne upoznali sa odredbama Zakona o javnom okuplјanju. Tokom izlaganja, predstavnici PS Teslić, napomenuli su, da ako dođe do održavanja nenajavlјenog skupa, preduzeće se radnje da se isti zabrani, ali ako već to nije moguće uraditi, akcenat će biti stavlјen na održavanje javnog reda i mira, dok će po njegovom završetku, organizatori istog biti procesuirani. Takođe, istaknuto je, da sva organizovanja skupova putem društvenih mreža nisu u skladu sa Zakonom.

Predsjednik Foruma za bezbjednost opštine Teslić, Bogolјub Sekulić, rekao je da su tokom današnjeg zasjedanja uz raspravu o Zakonu o javnom okuplјanju, doneseni i određeni zaklјučci. Najbitniji zaklјučak je taj, da se sva ta javna okuplјanja odvijaju u skladu sa Zakonom, a ako već dođe do okuplјanja gdje nije zakonska procedura ispoštovana u cjelosti, onda je najbitnije da se spriječi eventualno nasilјe, uništavanje imovine, povrijeđivanje, itd. – rekao je Sekulić. On je dodao, da se drugi bitan zaklјučak odnosi na nepostojanje skupštinske odluke kojom je određeno mjesto za održavanje skupova. - Danas je sa Foruma upućen apel ka Skupštini opštine Teslić da na jednoj od narednih sjednica donese odluku o mjestu gdje se ta javna okuplјanja trebaju održavati, što je i obaveza koja proističe iz Zakona o javnom okuplјanju – istakao je Sekulić.

Zakon o javnom okuplјanju donesen je 2008. godine. Prema odredbama ovog Zakona, prijava za održavanje javnog skupa podnosi se najkasnije pet dana prije održavanja skupa organizacionoj jedinici MUP-a na čijoj teritoriji je najavlјeno okuplјanje, dok je za organizovanje javne priredbe , rok za prijavu sedam dana.

Izvor / opstinateslic

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme