Rastusa

Novosti

Utrošeno 1.230.000 KM za izgradnju puteva

Tokom 2013. godine za izgradnju i održavanje puteva i mostova na području teslićke opštine uloženo je 1.230.000 KM

Novosti / 17. 03. 2014

Novosti

Prema izvještaju iz Odjelјenja za stambeno-komunalne poslove Opštinske uprave Teslić, tokom 2013. godine za izgradnju i održavanje puteva i mostova na području teslićke opštine uloženo je 1.230.000 KM. Od toga, za rekonstrukciju i modernizaciju lokalnih puteva 837.000 KM, dok je za nekategorisane puteve utrošeno 392.000 KM.

Naime, značajno opterećenje za realizaciju planiranih projekata predstavlјali su preneseni dugovi iz 2012. godine u visini od 1.014.850 KM, što je uveliko umanjilo budžetske mogućnosti za realizaciju programa u 2013. godini. I pored toga, asfaltirano je 8,5 km puteva i izvršena priprema za asfaltiranje isto toliko dugih dionica, te je izvršena rekonstrukcija šest mostova i propusta.

Prema riječima, načelnika Odjelјenja za stambeno-komunalne poslove, Tihomira Tešića, i pored značajnih opterećenja budžeta na planu izgradnje putne mreže, tokom 2013. godine uradilo se mnogo. – Na lokalnom putu Blatnica – Očauš asfaltirana je dionica Vodijonica – Klam u dužini jednog kilometra, urađeno je šest pločastih propusta, a i rekonstruisana je dionica Blatnica – crkva na istom magistralnom putu u dužini od 400 metara, urađeno je preko dva kilometra pripreme za asfalt na lokalnom putu Blatnica - Raskršće, a položeni su i prvi kilometri asfalta u mjesnoj zajednici Jasenica- pojasnio je Tešić. Tešić je dodao, da je na lokalnom putu Žarkovina – Vitkovci asfaltirana dionica dužine jednog kilometra, tako da je ostalo manje od kilometra kako bi cijela trasa bila spojena asfaltnim putem, zatim da je na lokalnom putu Teslić-Ukrinica-Rastuša- Kremenjaš asfaltiranjem dionice od 1250 metara, put u sjelosti asfaltiranog kolovoza. On je dodao, da su pored lokalnih puteva, značajni zahvati rađeni i na nekategorisanim putevima.

Na opštini Teslić ima 99,4 kilometara lokalnih puteva, od čega je 74,3 kilometara sa asfaltiranim kolovozom, 5,7 km sa odrađenom pripremom za asfalt i 19,4 km makadamskog puta.

Izvor / opstinateslic

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme