Rastusa

Novosti

Teslićani u susret Danu opštine

Povodom Dana opštine Teslić u kino sali održan je nastup Kulturno umjetničkih društava iz austrijske opštine Volfurt, KUD „DIE TRACHTENGRUPPE” i KUD “Sveti Nikola”

Novosti / 07. 04. 2014

Novosti

Povodom Dana opštine Teslić u kino sali održan je nastup Kulturno umjetničkih društava iz austrijske opštine Volfurt, KUD „DIE TRACHTENGRUPPE” i KUD “Sveti Nikola”, te domaćih Kulturno umjetničkih društava “Prosvjeta” i “Naši običaji” iz Teslića.

Uz oduševljenje svih prisutnih gosti iz Volfurta su u potpunosti, kroz igru i pjesmu, predstavili kulturu i tradiciju svog kraja. U teslićkoj kino sali tražilo se mjesto više, a tokom dvoipočasovnog programa i domaća Kulturno umjetnička društva na sceni još jednom su pokazala svu raskoš i ljepotu kulture sa naših prostora.

-Mnogo lijepo nam je bilo u Tesliću, nismo očekivali da će nas narod u Republici Srpskoj tako lijepo dočekati. Sigurno će biti prilike da ovo druženje ponovimo, rekla je predsjednica volfurtskog KUD „DIE TRACHTENGRUPPE”, Olga Oder.

-Imali smo priliku da Teslićani gostuju kod nas u Volfurtu na manifestaciji. Naše druženje traje već godinama, a saradnja je počela prije dvije i po godine kada smo prvi put donirali vatrogasno vozilo za opštinu Teslić. Zatim je uslijedila saradnja kroz razne manifestacije, rekao je predsjednik KUD „Sveti Nikola” iz Volfurta, Jadranko Lešić.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, izrazio je zadovoljstvo zbog odlične saradnje sa opštinom Volfurt te priznao da je zaista uživao u nastupu kulturno umjetničkih društava. Ovo je sigurno odličan nastavak saradnje sa Volfurtom koja će se nastaviti i u budućnosti.

-Ove godine želimo približiti proslavu Dana opštine građanstvu kroz drugačiji pristup. Izbjegli smo bilo kakvo slavlje uz veliki broj zvanica i sav taj novac usmjerili prema javnim nastupima, koncertima, događanjima za građane kojima je taj Dan opštine i namijenjen, kaže Miličević.

Poslije nastupa kulturno umjetničkih društava Teslićani su imali priliku da na Gradskom trgu uživaju u nastupu lokalnih rok bendova. „The Rising”, „Serafimi” i Dinko Matičić pokazali su da Teslić i te kako ima svoju rok scenu, koja u narednom periodu ima za cilj i buđenje teslićke publike.

Izvor / teslicozone

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme