Rastusa

Novosti

Uređena površina za najmlađe

Mališane iz područne Osnovne škole „Vuk Karadžić" na Memić brdu obradovale su ljuljaške, klackalice i klupe u školskom dvorištu

Novosti / 30. 05. 2014

Novosti

Opština Teslić nastavila je sa konceptom uređenja površina za najmlađe stanovnike. I tokom protekle godine, a i početkom ove, uređena su mnogobrojna igrališta za djecu.

Mališane iz područne Osnovne škole „Vuk Karadžić" na Memić brdu obradovale su ljuljaške, klackalice i klupe u školskom dvorištu. Budući da ovaj sadržaj nisu imali ranije, a i kući samo rijetki imaju, kažu da će im sada vrijeme koje provode ispred škole biti mnogo zabavnije.

-Mislim da će nam puno značiti jer sada se imamo gdje igrati i biće nam bolje, kaže Katarina, učenica drugog razreda.

Učiteljica Nada Miličić koja u ovoj školi radi već 27 godina uvjerava da će im igralište za djecu koje je finansirala opština Teslić biti od velike koristi. Tvrdi i da su uslovi za rad u školi veoma loši, a iako su iza nje godine rada, ne sjeća se da je bilo ikakvih ulaganja u sanaciju ove škole.

-Što se tiče WC-a on je još uvijek, nažalost, vanjski i moguće su razne zaraze. Prozori ne samo da su neispravni, već samo čekamo kad će se staklo sasuti. Krov prokišnjava i stavljamo kante kada kiša pada, priča učiteljica Nada.

Prvi čovjek Teslića Milan Miličević kaže da je prava adresa za rješavanje ovakvih problema Ministarstvo prosvjete i kulture RS, odnosno republički nivo, jer su sredstva potrebna za renoviranje ogromna i to budžet lokalne zajednici ne može uraditi, a nije ni u njenoj nadležnosti.

-Bez obzira što nije u našoj nadležnosti mi one interventne slučajeve uradimo. Tako smo recimo riješili problem krova koji je prokišnjavao u školi u Osivici jer ne možemo bez obzira na sve ostaviti škole u takvom stanju koje nije funkcionalni i koje može biti opasno. Apelujem na Ministarstvo prosvjete i vlast da izvršavaju svoje obaveze, kaže Miličević.

Miličević tvrdi da opština i u narednom periodu, kao i do sada, nastavlja sa projektima uređenja površina za djecu. Iako su to naizgled mali projekti, vrlo su značajni za najmlađe, jer imaju prostor na kojem potpunije mogu provoditi svoje vrijeme u igri. Iz opštine najvljuju i da će uskoro biti izgrađena veća dječija igrališta na dvije parkovske površine.

Izvor / srpskacafe

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme