Rastusa

Novosti

Javna kuhinja hrani pedesetak Teslićana

Iako je odavno postojala realna potreba za javnom kuhinjom u Tesliću razumijevanja prema najugroženijim nije bilo

Novosti / 20. 09. 2014

Novosti

Javna kuhinja u Tesliću sa radom je počela prije dva mjeseca. Prvi čovjek opštine je obišao javnu kuhinju kako bi se uvjerio da sve funkcioniše u najboljem redu.

Sedamdesetdevetogodišnja Savka Pavličević jedan je od 50 korisnika teslićke javne kuhinje. Hrana na vrata bake Savke i ostalih korisnika dostavlja se ponedjeljkom, srijedom i petkom, jer korisnici nisu u mogućnosti da sami dođu do prostorija javne kuhinje koja je smještena u krugu Komunalnog preduzeća Komunalac Teslić. Baka Savka tvrdi da je hrana odlična. Budući da živi sama, a zdravlje je sve slabije služi, dostava hrane, kaže, mnogo joj znači.

- Dobre kuvarice, dobro sve, hvala bogu i onom ko donese i njemu bog da dadne zdravlja... ne pati se niko gladan sada, kaže Slavka Pavličević.

Na vrata najugroženijih hranu dostavljaju članovi opštinske organizacije Crvenog krsta koji zajedno sa opštinom i Centrom za socijalni rad rade sve na tome da projekat javne kuhinje funkcioniše bez problema.

- Izabrali smo one korisnike koji ne mogu sami sebi da spremaju hanu, nemaju prihoda i nemaju srodnika koji bi im pomogli. Ovaj broj nije konačan, mi cemo primati zahtjeve za nove korisnike, ističe Ratko Markočević, direktor Centra za socijalni rad opštine Teslić.

Javnu kuhinju je obišao i načelnik opštine Teslić Milan Miličević.

- Kompletna organizacija je na nivou Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, Komunalnog preduzeca i finansiranje iz opštinskog budžeta. Nismo imali nekih dodatnih troškova, osim radnice u kuhinji, ostalo je osoblje koje je već radilo i nabavka jednog vozila koje je kupljeno za distribuciju hrane, rekao je Miličević.

Iako je odavno postojala realna potreba za javnom kuhinjom u Tesliću razumijevanja prema najugroženijim nije bilo. Tek su se prije dva mjeseca ostvarili svi uslovi da kuhinja počne sa radom. Iz opštine poručuju da će i u narednom periodu raditi sve kako bi pomogli socijalo ugroženoj kategoriji stanovništva.

Izvor / srpskacafe

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme