Rastusa

Novosti

Etno grupa Trag zatvorila Teslićko ljeto

U subotu, 20. septembra, u kino sali u Tesliću, održan je koncert etno grupe „Trag". Ovim koncertom je službeno zatvorena manifestacija „Teslićko lјeto"

Novosti / 23. 09. 2014

Novosti

U subotu, 20. septembra, u kino sali u Tesliću, održan je koncert etno grupe „Trag". Ovim koncertom je službeno zatvorena manifestacija „Teslićko lјeto", u sklopu koje je, u protekla dva mjeseca, održano niz kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija u Tesliću.

Danijel Petrović, iz Turističke organizacije opštine Teslić, rekao je da je nakon dva mjeseca od početka ove manifestacije došlo vrijeme da se ona zvanično zatvori, a to je učinjeno nastupom jedne od najpopularnijih etno grupa na ovim prostorima. „Teslićani su u protekla dva mjeseca imali priliku da uživaju u mnogobrojnim sadržajima, od nastupa raznih muzičkih grupa, sportskih, turističkih i privrednih manifestacija, poput Ovnovijade, Cicvarijade, Sabora izvornog stvaralaštva, festivala „Naša stvar" i drugih sadržaja" – pojasnio je Petrović.

Petrović je rekao da su se kroz manifestaciju „Teslićko lјeto" nastojala postići dva cilјa. „Prvo da na neki način uvedemo malo reda u sve te sadržaje koji su se po navici održavaju u lјetnim mjesecima, odnosno da izvršimo koordinaciju udruženja i društava koja to organizuju, da ne bi dolazilo do preklapanja sadržaja koji su po tematici slični i drugi je da se obogati postojeći sadržaj novim sadržajima kako bi Teslićani imali šta da posjete u toku lјetnih mjeseci" – zaklјučio je Petrović.

Prvi čovjek Amaterskog dramskog pozorišta „Branislav Nušić", Živko Petrović, rekao je da je ADP „Branislav Nušić" uzelo značajno učešće u organizaciji „Teslićkog lјeta", ali kada se nešto radi iz lјubavi, nije bilo nikakvog opterećenja. „Nadam se da je ove godine „Teslićko lјeto" dobro organizovano i da su naši sugrađani imali priliku da u ova dva mjeseca uživaju u mnogobrojnim sadržajima. Bilo je to svega, pozorišnih predstava za odrasle, dječijih predstava, muzičkih događaja, izložbi, itd." – rekao je Petrović.

Prema riječima Valentine Milekić, umjetničkog rukovodila etno grupe „Trag", grupa je već nekoliko puta gostovala u Tesliću, a Teslićani su imali priliku da čuju pjesme sa prva dva albuma, kao i pjesme koje su urađene u međuvremenu. „Danas smo izabrali teslićku publiku da pred njima izvedemo jednu premijernu pjesmu „Kada zapjevam ja i seja mila", našli smo jedan terenski zapis, te smo pokušali da uradimo pjesmu iz Bukovice iz Kninske Krajine, predstavili smo je na svoj način i mislim da je to teslićka publika prepoznala, jer je cijela sala pjevala sa nama" – rekla je Milekićeva.

Izvor / opstinateslic

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme