Rastusa

Novosti

Zimska čarolija stiže u Teslić

Uskoro postavljanje Zimzograda

Novosti / 12. 12. 2014

Novosti

Teslić će ove godine po prvi put osjetiti čar i duh Zimzograda, a na inicijativu načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića u saradnji sa opštinskom Turističkom organizacijom.

Zimska čarolija na Gradskom trgu počeće od 17. decembra i trajaće sve do 15. januara. Zimzograd će se sastojati iz šest kućica čiju izgradnju je finansirala Opština Teslić. Posjetioci će u kućicama u Zimzogradu moći kupiti hranu, piće, rukotvorine, suvenire i mnoge druge proizvode. Biće to i mjesto promocije pozitivnih emocija, prazničnog raspoloženja i dobre zabave, a organizatori su sadržaj prilagodili za sve generacije.

-Namjera nam je da ukoliko vremenski uslovi dozvole orgaizujemo koncert lokalnih bendova i DJ-eva u sklopu Zimzograda, a za doček Pravoslavne Nove godine Teslićane će zabavljati grupa Osvajači. Teslićki Zimzograd je organizovan u saradnji sa Agencijom Mint iz Banjaluke i banjalučkom pivarom. Agencija Mint je organizator Zimzograda u Banjaluci i mi im se zahvaljujemo na pomoći i savjetima pri organizovanju prvog teslićkog Zimzograda, kaže Danijel Petrović, pripravnik u opštinskoj Turističkoj organizaciji.

Tim kreativaca koji radi na sadržaju Zimzograda tvrdi da Teslićane očekuje mnogo zanimljivog sadržaja, a posebnu pažnju posvetili su programu za najmlađe. Tako će u jednoj od kućica u Zimzogradu boraviti Djed Mraz kojeg će posjećivati najmlađi kako bi dobili paketiće. Krajem decembra mališani će imati priliku da upravo u Zimzogradu proslave i Dječiju novu godinu.

Jedan od organizatora, Zlatko Škrebić, ističe da je cilj okupiti što više najmlađih Teslićana, kako iz gradskih, tako i iz područnih škola.

-Ono što ćemo pokušati da djecu iz područnih škola kao što su u Blatnici, Čečavi, Pribiniću, obezbijedimo besplatan prevoz da i oni dođu te da budu učesnici u Zimzogradu. Biće i nekakvi kokteli za najmlađe, zašto praviti samo koktel parti za starije, zašto to načelnik ne bi napravio i za najmlađe. Pokušavamo sve to sa sredstvima s kojim budimo raspolagali. Biće festivali za mališane kada bude Pravoslavna Nova godina, priča Škrebić te dodaje da će na kućici Djeda Mraza od 17. decembra postaviti i sandučić u koji najmlađi mogu ostavljati pisma sa novogodišnjim željama upućena Djeda Mrazu.

Teslićani kažu da sada imaju razlog više da se raduju predstojećim praznicima. Ideja o Zimzogradu na Gradskom trgu pozitivno ih je iznenadila.

Organizatori pozivaju sve Teslićane da im se pridruže na svečanom otvaranju Zimzograda, 17. decembra. Tvrde da su pripremili nešto što Teslićani do sada nisu imali priliku da vide, a najmlađe očekuje, kako kažu, spektakularan i neobičan dolazak Djeda Mraza.

Napisao / teslicdanas

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme