Rastusa

Novosti

Kraj problemima sa kanalizacionom mrežom

Ugovor vrijedan više od 4,6 miliona KM: Kraj problemima sa kanalizacionom mrežom

Novosti / 21. 01. 2015

Novosti

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević i Jovan Gajić, direktor bijeljinskog preduzeća „Buk promet" potpisali su Ugovor o proširenju i unaprjeđenju vodovodne i kanalizacione mreže na području teslićke opštine vrijedan preko 4, 6 miliona KM.

Problem vodonabdijevanja, prečišćavanja i kanalisanja otpadnih voda, koji opterećuje dvije trećine područja teslićke opštine, biće riješen do kraja ovogodišnje građevinske sezone. Ugovorom koji je prvi čovjek Teslića potpisao sa Jovanom Gajićem, direktorom bijeljinskog preduzeća „Buk promet" koje izvodi radove, predviđeno je da radovi počnu od marta ove godine. Vrijednost projekta veća je od 4 i po milona maraka.

-Riječ je o izgradnji kanalizacionog sistema na području gradske zone Teslić u dužini od oko 5, 5 hiljada metara fekalnog kolektora. Takođe, riječ je o izvođenju radova na dvije stanice za prekopavanje tih istih kolektora. Što se tiče ovog projekta, vršiće se nadogradnja u više naselja na području opštine Teslić u više naselja u dužini od 15, 5 kilometara vodovodne mreže. Takođe, vršiće se izgradnja rezerovoara za vodu, biće ukupno četiri rezervoara i tri pumpne stanice za vodu, rekao je Jovan Gajić, direktor DOO „Buk promet" iz Bijeljine.

Na rješenje ovog problema stanovnici ruralnog ali i gradskog područja dugo su čekali. Početak realizacije takozvanog Fiš projekta biće i početak kraja problema sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom na području teslićke opštine.

-Naročito je važno za drugu visinsku zonu vezano za vodosnadbijevanje, kad kažem drugu visinsku zonu, mislim na sve one zone koje su u toku ljeta, pa čak i do šest mjeseci tokom godine, imale problem sa vodosnadbijevanjem kao što je Bežlja, Gornja Radnja, Ukrinica, Rastuša, Čečava, ali i neki dijelovi uže gradske zone. Tehnički i projektnom dokumentacijom je to riješen problem, kaže načelnik opštine Teslić, Milan Miličević.

Budući da Fiš projektom nisu obuhvaćena naselja Banja Vrućica i Donjani, koja takođe nemaju riješeno pitanje vodovodne i kanalizacione mreže, radi se na tome kako bi se i ovaj problem riješio.

-Postoji mogućnost vrlo realna da isprojektujemo dio Banje Vrućice, konkretno Banja Vrućica i Donjani, da se uključi u ovaj isti projekat. Projektnu dokumentaciju pripremamo i nadamo se da će na osnovu razlike koja će se vjerovatno pojaviti u sredstvima ovaj dio završiti jer se radi o teritoriji koja je jako bitna. To je uže jezgro grada, turistički dio, a i dalje nema kanalizacionu infrastrukturu, rekao je Miličević.

Fiš projekat finansira opština Teslić putem kreditnih sredstava. Odluku o kreditnom zaduženju opštine za Fiš projekat donijela je Skupština opštine Teslić prije nekoliko godina.

Napisao / srpskacafe i opstina teslic

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme