Rastusa

Novosti

Teslić jedna od uspješnijih opština u Srpskoj

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je danas da je opština Teslić jedna od uspješnijih u Srpskoj

Novosti / 29. 03. 2012

Novosti

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je danas da je opština Teslić jedna od uspješnijih u Srpskoj i da su u nadležnom ministarstvu zadovoljni funkcionisanjem ove lokalne zajednice.

"Posebno smo zadovoljni postignutim u oblasti matičnih knjiga i raduje nas da je i opština Teslić kao GAP-ova opština svoje matične knjige elektronski uvezala i da je od juče korisnik centralne baze Vlade Republike Srpske", istakla je Rešićeva.

Ona je navela da je sa rukovodstvom ove opštine razgovarala o problemima koji opterećuju rad lokalne uprave, a posebno o zakonima o lokalnoj upravi koji su u završnoj fazi i tome kako će se oni odraziti na opštinu.

"Tema razgovora su bili i problemi koje opština Teslić ima u vezi sa naseljenim mjestima, jer postoji neka neusaglašenost zbog blizine međuentitetske granice. Zajedno sa Geodetskom upravom Republike Srpske tražićemo način da taj problem riješimo", istakla je Rešićeva i najavila da će tu temu opština i resorno ministarstvo usaglašavati u narednom periodu.

Ona je dodala da se razgovaralo i o adresnom sistemu, što je jedna od obaveza svake lokalne uprave s obzirom na popis stanovništva koji će biti naredne godine.

Tešićeva je izrazila zadovoljstvo i time što privreda opštine Teslić bez obzira na krizu nije imala generalno većih problema. "Dobro je čuti i to da su komunalna preduzeća koja su sada vlasništvo lokalnih zajednica u Tesliću likvidna", istakla je resorni ministar.

Načelnik opštine Savo Kasapović rekao je da je opština Teslić prema mnogim kriterijumima u vrhu i izrazio zadovoljstvo što implementacija programa GAP-a tek sada daje rezultate kroz šalter salu, matične urede, centralnu bazu podataka i elektronsko izdavanje građevinskih dozvola.

"U nadležnom ministarstvu znaju šta je Teslić uradio. Mi smo jedna od vodećih opština koja je uvela i elektronski potpis", rekao je Kasapović. Prema njegovim riječima, na sastanku sa resornim ministrom razgovarano je i o prednostima i nedostacima novog zakona o lokalnoj upravi, kao i statusu mjesnih zajednica.

Opština Teslić, kaže on, nije opterećivala nadležno ministarstvo nikakvim problemima, te nije bilo potrebe ni za kakvim intervencijama i da je današnji sastanak bio informativni.

Napisao / teslic.ba

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme