Rastusa

Novosti

Bomba ispod BMW-a u Doboju

Nekoliko automobila je osteceno od podmetnute bombe

Novosti / 26. 01. 2012

Novosti

BMW u plamenu

Četiri automobila su oštećena u današnjoj eksploziji nepoznate naprave, koja je bila postavljena ispod BMW-a parkiranog na platou na uglu ulica Stefana Prvovjenčanog i Jug Bogdana u Doboju.

U CJB Doboj su potvrdili da je eksplozivna naprava, koja je bila postavljena ispod BMW-a, aktivirana u četvrtak oko 3.30, te da u eksploziji nije bilo povrijeđenih, a da su, osim BMW-a, oštećena još tri vozila.

Stanari zgrada u pomenutim ulicama ispričali su da su čuli detonaciju, te da su prvo pomislili da je neko bacio petardu.

"Čuo sam jaku detonaciju, uključilo se desetak alarma, pošto imam auto pomislio sam da se uključio alarm na njemu. Nisam izlazio iz kuće, pošto bacaju petarde, pa je mala razlika u detonaciji. Petarde sada imaju jačinu kao bombe", kazao je stanar jedne od zgrada.

Stanar zgrade ispred koje je vozilo bilo parkirano je ispričao da je crni BMW sedam dana bio parkiran.

"Auto je bio sumnjiv jer je dugo stajao, to je neko dovezao. Malo mu je jedna guma bila izduvana. Uvijek pratim s prozora i gledam kada dođe neko ko je sa strane, ali nismo mogli vidjeti ko je to dovezao", rekao je stanar, koji nije želio da se predstavi, te dodao da je nakon eksplozije komšinica čula kako drugo vozilo uz škripu bježi s lica mjesta.

Stanari su ispričali i da je BMW bio na plin te da su strahovali od veće eksplozije.

Prema nezvaničnim informacijama, vlasnik crnog BMW-a je Rizah Škiljo (39) iz Šija, opština Tešanj, koji je uhapšen 6. novembra 2009. godine u policijskoj akciji presijecanja lanca šverca drogom "Gradina 3", a koju je na području opština RS i FBiH sproveo MUP RS. Na osnovu sporazuma o priznanju krivice, Okružni sud Doboj je 8. oktobra 2010. godine Škilju osudio na dvije godine zatvora za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. U izrečenu kaznu zatvora uračunato je vrijeme provedeno u pritvoru, od 6. novembra 2009. godine, a nakon izricanja presude ukinut mu je pritvor.

Prema navodima presude, Škiljo i Željko Trgić iz Doboja su od 4. maja do 4. novembra 2009. godine organizovali mrežu preprodavaca droge, koja je zajednički djelovala na području opština Doboj, Derventa i Brod u RS, kao i opština Tuzla, Gračanica i Tešanj u FBiH.

Napisao / nezavisne.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme