Rastusa

Novosti

Proširenje vodovodne i kanalizacione mreže

Riječ je o takozvanom „FICHE" projektu, koji predstavlјa najveću investiciju, u opštini Teslić, od ratnog perioda pa na ovamo

Novosti iz okoline / 22. 06. 2015

Novosti

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, i zamjenik Milovan Stanković, obišli su tri lokacije, dvije u naselјu Bežlјa i jednu u naselјu Stenjak, na kojima se odvijaju radovi na izgradnji rezervoara za vodu i crpnih stanica, odnosno centralnog fekalnog kolektora.

Navedene aktivnosti na izgradnji objekata predstavlјaju prvu fazu projekta „Proširenje i unaprijeđenje vodovodne i kanalizacione mreže na području opštine Teslić", čija ukupna vrijednost iznosi 9.300.000 eura.

Prema riječima načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, riječ je o takozvanom „FICHE" projektu, koji predstavlјa najveću investiciju, u opštini Teslić, od ratnog perioda pa na ovamo. „Najvažnija karakteristika ovog projekta jeste što on u potpunosti rješava problem pitke vode i kanalizacije za dvije trećine stanovnika o pštine Teslić, sa mogućnošću proširenja projekta i formiranja sekundarne vodovodne i kanalizacione mreže i na one dijelove opštine, koji u ovom trenutku, nisu obuhvaćeni projektom" – rekao je Miličević.

Miličević je dodao da drugu bitnu karakteristiku ovog projekta čini zapošlјavanje lјudi iz Teslića. „Postoji čitav niz podizvođača koji su ušli u ovaj projekat i jedan značajan dio radne snage, koja se prima na ugovor od godinu dana, dolazi iz Teslića, mislim da ih je trenutno oko 50 sa tendencijom porasta broja, kako se radovi šire" – istakao je Miličević.

Zamjenik načelnika opštine Teslić, Milovan Stanković, osvrnuo se na detalјe prve faze navedenog projekta, rekavši da se ove godine ušlo u prvu fazu projekta, i da je ugovor skloplјen sa firmom „Buk promet" Bijelјina. „Vrijednost ugovora je 4.600.000 KM. Ugovor podrazumijeva gradnju tri rezervoara na području opštine Teslić, u Bežlјi, Vlajićima i Stevića brdu, koja čine pretpostavku da se može obezbijediti vodosnabdijevanje u drugoj visinskoj zoni do 300 metara nadmorske visine" – pojasnio je Stanković.

Stanković je rekao da se, takođe, radi i na projektovanju sekundarne vodovodne mreže. „Očekujemo da u narednih 20 dana imamo projektnu dokumentaciju, nakon čega ćemo ući u realizaciju obezbijeđenja dijela sekundarne vodovodne mreže na području opštine Teslić"

Stanković je dodao da se pored dijela izgradnje vodovodne mreže, u sklopu prve faze projekta, radi i sistem za kanalisanje otpadnih voda. „Radi se glavni kolektor od Barića i na Maloj Usori od Korpare prema bivšoj fabrici gornjih dijelova obuće, iza koje je u planu da se gradi pročistač otpadnih voda" – rekao je Stanković.

Stanković je izrazio očekivanja da će se do kraja godine ući u ugovaranje za realizaciju drugog dijela projekta,koji podrazumijeva izgradnju objekta za prečišćavanje voda i izgradnja drugog kraja za vodosnabdijevanje, od ruževičkog kraja prema Čečavi, koji bi podrazumijevao snabdijevanje pitkom vodom mjesta: Osivice, Ruževića, Ukrinice, Rastuše, Radnje, Čečave, pa sve do Stupe.

Svi radovi se odvijaju prema planiranoj dinamici a završetak radova se može očekivati početkom marta mjeseca slјedeće godine.

Izvor / opstina teslic

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme