Rastusa

Novosti

Uredjen parking pred hramom u Čečavi

U mjesnoj zajednici Čečava, ispred Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, završeni su radovi na uređenju i asfaltiranju parking prostora

Novosti iz okoline / 09. 09. 2015

Novosti

U mjesnoj zajednici Čečava, ispred Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, završeni su radovi na uređenju i asfaltiranju parking prostora, ukupne površine 670 metara kvadratnih, za šta je iz budžeta Opštine izdvojeno 18.500 KM.

Prema riječima Vanje Pajkanović iz Kabineta načelnika opštine, crkva u Čečavi jedna je od najstarijih na području opštine, podignuta u XIX vijeku, te u cilju uređenja prostora oko nje Opštinska uprava je u dogovoru sa sveštenstvom parohije čečavske odlučila da uloži u izgradnju infrastrukture.

„U ovom slučaju asfaltiran je parking prostor ispred crkve, koji mnogo znači vjernicima koji svakodnevno dolaze na molitvu“ – rekao je Pajkanovićeva.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Čečava, Mladen Stanojević, rekao je da su izvedeni radovi značajni za mještane Čečave koji dolaze na molitve u hram.

„Do sada problem je predstavljalo parkiranje vozila za vrijeme crkvenih obreda jer je do crkve vodio uzak put bez uređenog mjesta za parkiranje. Sada je taj problem riješen zajedničkom akcijom Crkvene opštine Čečava i savjeta mjesne zajednice i podrškom Opštine Teslić na čelu sa načelnikom opštine Milanom Miličevićem“ – rekao je Stanojević.

Protojerej-stavrofor Dragan Erić, paroh parohije čečavske, rekao je da u Čečavi postoji razvijen parohijski i crkveni život skoro 150 godina da će za Malu Gospojinu biti obilježen jubilej 150 godina postojanja hrama i da je u sklopu priprema za tu proslavu, uz razumijevanje Opštinske uprave, izvršeno asfaltiranje parking prostora pored Hrama.

„Bogosluženja u ovoj parohiji su prilično posjećena, budući da je parohija prilično razuđena i da većina vjernika, koja dolazi na bogosluženje, dolazi motornim vozilima, tako da je vikendima i tokom velikih praznika problem predstavljalo parkiranje, ali sada je taj problem riješen“ – rekao je Erić.

Prema riječima Erića čečavska parohija broji oko 460 domaćinstava.

Novosti Novosti

Izvor / Teslicke Novine

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme