Rastusa

Novosti

Prevozili ugalj falsifikovanim otpremnicama

Prevozili ugalj falsifikovanim otpremnicama Rudnika Stanari

Novosti iz okoline / 17. 12. 2015

Novosti

Policija iz Doboja podnijela je izvještaj Okružnom tužilaštvu i Osnovnom sudu protiv četiri lica sa područja Republike Srpske i FBiH za koje je utvrđeno da su prevozili ugalj sa falsifikovanim otpremnicama EFT Rudnik i Termelektrana /RiTE/ Stanari i u većoj količini od dozvoljene nosivosti vozila, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj.

Riječ je o licima čiji su inicijali Ž.C. iz Doboja, F.H. sa područja opštine Doboj Istok i N.P. i E.M, oba sa područja opštine Gračanica, koja se kod tužilaštva terete za falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga i isprava.

Policija je u ponedjeljak, 14. decembra, prilikom kontrole na regionalnom putu u mjestu Stanovi, utvrdila da je otpremnice navodno izdao EFT RiTE Stanari i da su vozači četiri teretna vozila dali na uvid falsifikovane.

F.H, upravljajući teretnim vozilom “mercedes” sa prikolicom, vlasništvo preduzeća DMD Doboj Istok, dao je na uvid falsifikovanu otpremnicu za izvagani ugalj u količini od 25.400 kilograma. Tokom kontrole utvrđeno je da se na osnovu zakonito izdate otpremnice EFT RiTE vrši prevoz 26.940 kilograma.

N.P, upravljajući teretnim vozilom “iveko” sa prikolicom, vlasništvo preduzeća FAB iz Gračanice, dao je na uvid falsifikovanu otpremnicu za izvagani ugalj u količini od 23.500 kilograma. Tokom dalje kontrole utvrđeno je da se na osnovu zakonito izdate otpremnice EFT RiTE vrši prevoz 28.660 kilograma.

E.M, upravljajući teretnim vozilom “iveko” sa prikolicom, vlasništvo preduzeća FAB iz Gračanice, dao je na uvid falsifikovanu otpremnicu za izvagani ugalj u količini od 23.500 kilograma. Tokom kontrole utvrđeno je da se na osnovu zakonito izdate otpremnice EFT RiTE vrši prevoz 30.760 kilograma.

Ž.C, upravljajući teretnim vozilom “mercedes” sa prikolicom, vlasništvo “Trgotransa” iz Doboja, dao je na uvid falsifikovanu otpremnicu za izvagani ugalj u količini od 25.940 kilograma. Tokom kontrole utvrđeno je da se na osnovu zakonito izdate otpremnice EFT RiTE vrši prevoz 26.640 kilograma.

Sektor kriminalističke policije CJB Doboj je u ponedjeljak dostavio izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv ovih lica zbog krivičnog djela falsifikovanja ili uništavanja poslovnih ili trgovačkih knjiga i isprava.

Na licu mjesta izvršeno je i vaganje ukupne mase i dozvoljenog osovinskog opterećenja navedenih teretnih vozila, prilikom čega je utvrđeno da su natovarena većom količinom tereta u odnosu na zakonom dozvoljenu količinu.

Osnovnom sudu u Doboju danas je dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv navedenih pravnih lica, odgovornih lica u pravnom licu i vozača teretnih vozila zbog prekoračenja dozvoljene ukupne mase vozila i prekoračenje dozvoljenog osovinskog opterećenja.

Izvor / glas regije

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme