Rastusa

Novosti

Živko Bubić prvi doplivao do Časnog krsta

Živko Bubić prvi doplivao do Časnog krsta na Radolinci!

Novosti iz okoline / 20. 01. 2016

Novosti

Između 24 najhrabrija plivača koja su danas povodom Bogojavljenja, na gradskoj plaži u Tesliću, plivala za Časni krst, najbrži je bio Živko Bubić iz Žarkovine kod Teslića, koji je tako po drugi put, od kako se obilježava ovaj događaj, stekao prelaznu titulu viteza Časnog krsta.

Događaju kojem je prisustvovalo više od dvije hiljade posjetilaca, prethodila je liturgija, a nakon bogosluženja u Hramu Presvete trojice u Tesliću svečana litija sa oko hiljadu građana prošla je ulicama Teslića i došla do gradske plaže na rijeci Velikoj Usori.

Prema riječima načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, već četvrtu godinu za redom, na gradskoj plaži u Tesliću, u organizaciji SPC parohije Teslić, Srpskog sokolskog društva „Sveti Petar Cetinjski“, Turističke organizacije opštine Teslić i opštine Teslić,održava se Bogojavljensko plivanje za Časni krst, koje okuplja veliki broj građana opštine.

„Veliko zadovoljstvo je vidjeti ovoliki broj Teslićana, koji se svaki put, u protekle četiri godine, bez obzira kakvo vrijeme bilo, okupljaju na ovom događaju. Ovo je ujedno prilika da još jednom našu pravoslavnu i narodnu tradiciju obilježimo i uveličamo i nadam se da će ovaj događaj, koji se već četvrti put dešava za redom u Tesliću, prerasti u jednu tradiciju“ – rekao je Miličević, uputivši čestitke svim učesnicima plivanja za časni krst, a naročito pobjedniku Živku Bubiću.

Pobjednik i osvajač Bogojavljenskog časnog krsta, Živka Bubić, rekao je da je voda bila prilično hladna, ali da se uz dobru volju i snagu vjere moglo izdržati.

Novosti

„Zahvalio bi se Teslićanima koji su došli u velikom broju da nas podrže i tako nam dadnu snagu i hrabrost da istrajemo u ovome. Po drugi put osvajam ovu tituli i uz pravoslavnu vjeru, nadam se da ću krst sljedeće godine predati nekom mlađem, jačem i boljem od sebe“ – rekao je Bubić, dodavši da je konkurencija bila jaka kao i proteklih godina i da nije bilo favorita.

Starješina Srpskog sokolskog društva „Sveti Petar Cetinjski“, Slavoljub Petričević, izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja građana koji su došli da podrže manifestaciju, kao i činjenice da član Srpskog sokolskog društva po drugi put osvaja titulu.

„Građani su prepoznali ovu ideju kao dobru ideju i upravo zato su došli u ovolikom broju da bi nas podržali. Braća srpski sokolovi svojom spremnošću, odlučnošću i hrabrošću pokazali su kako se na najbolji način njeguje kultura i tradicija srpskog naslijeđa“ – rekao je Petričević.

Izvor / srpskacafe

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme