Rastusa

Novosti

Novi dani za Banju Kulaši

Vrata se otvaraju na ljeto, goste čeka bogata ponuda u modernom ruhu

Novosti iz okoline / 26. 04. 2016

Novosti

Nova zvijezda banjskog turizma Republike Srpske uskoro će zasijati. Na ljeto ove godine “Banja Kulaši” kod Prnjavora primiće prve goste u moderno renoviranim prostorijama i ponuditi im usluge poput savremenih banja Evrope.

Prije skoro dvije godine, kada je banja otišla u stečaj, kupio ju je Dubravko Zemun za 2 mil KM. U maju 2015. registrovana je firma Zdravstveno-turistički centar “Banja Kulaši” i kreće detaljno renoviranje.

Kako je rekao u izjavi za “eKapiju” Goran Zemun, zamjenik direktora banje, prošle godine radili su četiri mjeseca. Navodi da je nakon kupovine objekta bilo potrebno kompletno renoviranje.

– Nakon što se završe svi radovi, banja će imati svoj smještaj i medicinski dio, kao i restoran i bazene. Biće tu 52 dvokrevetne sobe i 2 apartmana, a takođe i kongresna sala sa 100 mjesta – ističe Zemun. Naš sagovornik napominje da će medicinski dio biti u potpunosti moderno opremljen. Mnogi će biti obradovani činjenicom da će “Banja Kulaši” imati i velnes i spa zonu. Izmjestiće i put koji ide sredinom banje.

– Jedan od bazena ćemo duplo proširiti, dok će drugi ostati istih dimenzija. U planu nam je da, u bližoj budućnosti, izgradimo i spoljašni bazen.

“Banja Kulaši” je inače od davnina poznata kao jedna od banja u kojoj se uspješno liječi psorijaza. Voda ove banje bogata je dovoljnom količinom sumpora, što je čini efikasnom za liječenje kožnih, a i ostalih bolesti.- Fokus medicinske ponude u novoobnovljenoj banji biće na fizijatriji, kao i liječenju kožnih bolesti.

Zemun kaže da će posao ovde naći 40 do 50 radnika. Pred početak rada očekivanja su im velika. Nadaju se da će ovde osim domaćih i regionalnih gostiju, dočekati i one iz Slovenije, Austrije, Njemačke….

– Ovde će moći doći i građani čije liječenje bude finansirao Fond zdravstvenog osiguranja RS.

Pred kraj 2015. godine “Banju Kulaši” posjetili su ruski turoperateri koji su naveli kako će nova banja zasigurno privući turiste iz te zemlje.

Banjski turizam velika šansa RS

Tradicionalno, za banjski turizam RS zainteresovani su gosti iz zapadnih zemalja. Godinama unazad teslićka “Banja Vrućica” bilježi stotine hiljada posjeta. Kako je rekao ministar turizma RS Predrag Gluhaković, možda se u ovom segmentu ne možemo uporediti sa razvojem banjskog turizma kao Slovenija, ali polako krčimo put.

U decembru 2015. godine RS je dobila Grupaciju banja pri Udruženju trgovine, turizma i ugostiteljstva Privredne komore RS. Tako se, kako se čini, prave strateški koraci da ova grana turizma polako dobije zasluženu ulogu. Budućnost će pokazati.

Izvor / prnjavor info

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme