Rastusa

Novosti

Vaskršnje igre u Čečavi i Mladikovinama

Omladinska organizacija „Iskoristi dan“ u saradnji sa Načelnikom opštine priredila je za mališane iz Čečave treće po redu Vaskršnje igre

Novosti iz okoline / 02. 05. 2016

Novosti

Omladinska organizacija „Iskoristi dan“ u saradnji sa Načelnikom opštine priredila je za mališane iz Čečave treće po redu Vaskršnje igre. Djeca su se lijepo zabavljala takmičeći se u nekoliko disciplina koje su uglavnom vezane za tradiciju proslavljanja najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, a najuspješniji su dobili i nagrade.

Vaskršnje igre u Čečavi podržao je i Načelnik opštine Teslić koji je za sve mališane obezbijedio praznične paketiće. Miličević je istakao da Omladinska organizacija „Iskoristi dan“ organizovala vaskršnje igre koje svake godine broji sve veći broj posjetitelja.“Pored vaskršnjih igara u programu je učestvovalo tek osnovano KUD ”Dušan Stanković” i jako mi je drago što se mnogo toga dešava po prvi put u poslijednje tri i po godine. Ja kao načelnik opštine uvijek ću materijalno i ljudski podržavati ovakve događaje i koristim priliku da se zahvalim svim organizatorima“ – rekao je Miličević.

Nina Savković, jedna od organizatora ovog događaja zahvalila se načelniku opštine na podršci, kao i što je vaskršnjim paketićima usrećio mališane. „Pohvalila bi ovaj događaj kao pozitivan, koji je potreban i Čečavi, a i drugim mjesnim zajednicama“ – rekla je Savkovićeva.

Osim Čečave igre su okupile djecu i u Mladikovinama, gdje je upriličeno vaskršnje druženje uz igre takmičarskog karaktera, a koje asociraju na Vaskrs.

Miličević smatra da su dječije vaskršnje igre u Mladikovinama primjer kako da se ožive kulturne, sportske i svake druge aktivnosti u mjesnim zajednicama opštine , pa i onim najudaljenijim.

Plasman vaskršnjih igara je sljedeći:

Čečava

 1. Najljepše jaje: Sara Radić
 2. Najjace jaje: Viktorija Vaselić
 3. Skakanje u džaku: 1. Emili Pavlović, 2. Ivana Savić, 3. Nina Nunić
 4. Jaje u kašiki: 1. Emili Pavlović, 2. Drago Simeunić, 3. Dejan Stanojević
 5. Skakanje u Džaku (najmladji): Luka Đujić
 6. Traženje jajeta u slami: Bojan Milašinović

Mladikovine

 1. Najljepše jaje: 1. Trivunčević Danijel 2. Ćuskić Nina 3. Ćelić Ana
 2. Najmlađi učesnik: Karpić Dragan
 3. Najjače jaje: 1. Petrović Mihajlo 2. Nataša Marković 3. Kristina Bačić

Izvor / eteslic

 • Rade Stjepanović Poezija Ledine
 • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
 • Stolarija Dakić
 • Kucni Majstor Slavisa Djukic
 • Planinarsko Drustvo Vizant
 • Cecava
 • Either Or App
 • Ljeb Info
 • Disko Bar Boki
 • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme