Rastusa

Novosti

Otvoren obnovljeni peron u Stanarima

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić prisustvovali su danas puštanju u upotrebu obnovljenog perona za putnike na Željezničkoj stanici u Stanarima

Novosti iz okoline / 11. 05. 2016

Novosti

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić prisustvovali su danas puštanju u upotrebu obnovljenog perona za putnike na Željezničkoj stanici u Stanarima, kojeg su u jednakom omjeru finansirale “Željeznice” i ova opština.

Trninić je istakao da su u Vladi Republike Srpske prepoznate energija i ideja rukovodstva najmlađe opštine u Srpskoj, najavljujući nastavak podrške njihovom radu.

On je istakao da izgrađeni infrastrukturni objekat može poslužiti za primjer drugim lokalnim zajednicama kako se može uspostaviti saradnja sa javnim preduzećima.

Novosti

Trninić je naveo da se na području Stanara izvode brojni infrastrukturni radovi, izgradnja mosta u Kulašima koji treba da bude završen do kraja jula, te eksproprijacija zemljišta za asfaltiranje putnog pravca prema Tesliću.

On je najavio da će na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, koja bi trebalo da bude održana sljedeće sedmice, biti donesena i odluka o parcelaciji zemljišta radi dodatnog projektovanja petlje kojom bi se opštine Stanari i Derventa priključile na auto-put.

Ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić ističe da su Stanari, od osnivanja, ispunili sva očekivanja koja je prema toj opštini imala Vlada Republike Srpske.

Rešićeva je rekla da je zadovoljna uspostavljenom saradnjom ove lokalne zajednice sa republičkim institucijama i ustanovama.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić istakao je da je zadovoljan izgrađenim peronom kojeg su u jednakom omjeru finansirale “Željeznice” i ova opština.

On je naveo da od 1952. godine, kada je trasa pruge prošla kroz ovu opštinu, do sada nije ulagano u modernizaciju perona.

Panić je slične aktivnosti najavio i na područjima Ostružnje i Dragalovaca.

Novosti

Generalni direktor “Željeznica Republike Srpske” Dragan Savanović rekao je da je nabavku materijala za izgradnju perona finansirala opštinska uprava, a da su radnici “Željeznica” izveli neophodne radove koji su trajali 21 dan.

Radovi na izgradnji niskog perona u dužini od 60 metara, odnosno oko 450 metara kvadratnih, započeli su 12. aprila.

Izvor / glas regije

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme