Rastusa

Novosti

Program infrastrukturnih projekata za 2020

Program infrastrukturnih projekata za 2020. godinu na sjednici SO Teslić

Novosti iz okoline / 21. 07. 2020

Novosti

U skladu sa svojim nadležnostima, Načelnik opštine Teslić sa nadležnim odjeljenjima Opštinske uprave pripremio je programe izgradnje i uređenja za 2020. godine. O ovim programima potrebno je da se izjasni Skupština opštine Teslić, čije je zasjedanje zakazano za danas 21. jula 2020. godine.

Važno je naglasiti da programi izgradnje i uređenja za ovu godinu značajno kasne dijelom zbog pandemije virusa korona, ali prvenstveno iz razloga što budžet za 2020. godinu nije usvojen od strane SO Teslić blagovremeno u decembru 2019. godine, već tek u martu 2020. godine.

Na zasjedanju Skupštine opštine naći će se i projekat izgradnje fiskulturne sale za najveću teslićku Osnovnu školu "Petar Petrović Njegoš", koja bi trebala da se izgradi doniranim sredstvima Republike Srbije u iznosu od 300.000 evra, a uz učešće opštine Teslić od 64.000 KM za rentu i uređenje zemljišta. Skupštinski kolegijum je odbio da na dnevni red skupštine stavi prijedlog Načelnika opštine za realokaciju ovih sredstava za plaćanje rente i uređenja. Jasno je da bez ove realokacije gradnja fiskulturne sale ne može da počne. Načelnik opštine je i pored stava kolegijuma da ovu tačku ne uvrsti u dnevni red uputio zahtjev da se na samoj skupštini odbornici izjasne o ovom prijedlogu.

Uslijed krize izazvane pandemijom, priliv sredstava u budžet opštine Teslić je znatno manji, ali i pored takvih okolnosti, kao i prethodnih godina načelnik je predložio program izgradnje puteva za 2020. godinu na području opštine Teslić za sljedeće dionice, o kojima takođe trebaju da se izjasne odbornici :

 1. 1. Asfaltiranje pripremljene trase za asfaltiranje nekategorisanog puta u MZ Ukrinici, dionica Gradina-Ukrinica (dužina dionice 850 metara).
 2. 2. Asfaltiranje pripremljene trase za asfaltiranje nekategorisanog puta u MZ Čečava, dionica Stanojevića groblje-Petkovići (dužina dionice 200 metara).
 3. 3. Učešće u asfaltiranju nekategorisanog puta u MZ Pribinić –naselje Gušta (dionica dužine 600 metara).
 4. 4. Asfaltiranje pripremljene trase za asfaltiranje nekategorisanog puta u MZ Pribinić, zaseok Mitrovići (dionica dužine 120 metara).
 5. 5. Asfaltiranje pripremljene trase za asfaltiranje nekategorisanog puta u MZ Šnjegotina Gornja, zaseok Nikolići (dionica dužine 415 metara).
 6. 6. Saniranje kližišta u MZ Čečava na putnoj komunikaciji Čečava- Gornja Čečava (klizište dužine 20 metara).
 7. 7. Izgradnja potpornog zida na putnoj komunikaciji Кrivaja-Očauš, dionica kroz Кlam, dužine 120 metara (put oštećen u majskim poplavama 2019. godine).
 8. 8. Učešće u sufinansiranju projekta rekonstrukcije puta Crna Rijeka-Hatkine njive (dionica dužine 2.000 metara)
 9. 9. Podrška projektima za obnovu infrastrukture u povratničkim naseljima
 10. 10. Rekonstrukcija nekategorisanog puta u MZ Petkovići, dionica od asfaltnog puta prema centru mjesne zajednice (dionica dužine 500 metara)
 11. 11. Asfaltiranje pripremljene trase nekategorisanog puta u MZ Vitkovci, dionica škola Tomići-crkva (dionica dužine 600 metara)
 12. 12. Rekonstrukcija lokalnog puta Blatnica-Lug Markovići, dionica Кozilski most-raskršće (dužina dionice 500 metara)

U skladu sa raspoloživim sredstvima usljed krize izazvane pandemijom korona virusa načelnik je predložio i Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta o kojem treba da se izjasne odbornici :

 1. 1. Finansiranje dijela ugovora za projekt korekcije ušća rijeke Male Usore
 2. 2. Vanjsko uređenje kruga kod "Baračkih zgrada" u MZ Rudnik
 3. 3. Asfaltiranje ulica u naselju Vukovača u MZ Đulić
 4. 4. Asfaltiranje ulice u naselju Кruškovice od magistralnog puta do mosta na Maloj Usori
 5. 5. Izgradnja ulične rasvjete u MZ Rudnik na dijelu ulice od Ručunge do raskrsnice prema Gomjenici
 6. Za 2020. godinu načelnik Miličević je takođe predložio Program izgradnje vodnih objekata namjenjenih otklanjanju opasnosti od poplava, kao i posljedica izazvanih poplavama.
 7. 1. Finansiranje dijela ugovora za projekat korekcije i regulacije ušća rijeke Mala Usora.
 8. 2. Čišćenje korita potoka Gračanica u dijelu potoka koji protiče kroz naselje Gračun-dionica dužine 1.100 metara.
 9. 3. Čišćenje korita rijeke Male Usore u dijelu rijeke koja protiče kroz naselje Gračun-dionica dužine 912 metara.
 10. 4. Rekonstrukcija vodovoda u MZ Šnjegotina.
 11. 5. Izrada projektne dokumentacije za vodovodnu i kanalizacionu mrežu i nadzor nad izvođenjem ugovorenih radova na vodnim objektima.

Izvor / mojteslic

 • Rade Stjepanović Poezija Ledine
 • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
 • Stolarija Dakić
 • Kucni Majstor Slavisa Djukic
 • Planinarsko Drustvo Vizant
 • Cecava
 • Either Or App
 • Ljeb Info
 • Disko Bar Boki
 • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme