Rastusa

Novosti

Vodovodne mreže za Čečavski kraj

U toku radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže za Čečavski kraj

Novosti iz okoline / 18. 12. 2020

Novosti

Radovi na izgradnji sekundarne distributivne vodovodne mreže za čečavski kraj traju već desetak dana, a koji će se poslije nastaviti u Vlajićima i Ljeljugu.

Riječ je o nastavku projekta nakon što je izgrađen primarni vod i rezervoari. Trenutni radovi se izvode na području mjesne zajednice Gornja Radnja, a radove u ovom mjestu obišli su danas načelnik opštine Teslić Milan Miličević i zamjenik načelnika Milovan Stanković. Načelnik Miličević, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da radovi zaista idu odličnom dinamikom zahvaljujući vremenskim prilikama.

"Do sada je urađeno preko 5 km mreže. Jako važan projekat na kome se radi već godinama vrijednosti oko 7,5 miliona KM koji će praktično obezbjediti pitku vodu iz gradskog vodovoda za čitav ovaj kraj koji oko 6 mjeseci u toku godine i nema vode. Dakle, biće izgrađeno oko 120 km distributivne sekundarne mreže. Ukupno sufinansiranje stanovništva je 10%, odnosno 850 KM po domaćinstvu. Trenutno je u toku aktivnost potpisivanja pojedinačnih ugovora sa stanovnicima čitavog ovog kraja i rok za izgradnju je 12 mjeseci. S obzirom na sadašnju dinamiku radova, očekujem da će taj rok biti ispoštovan i da ćemo napokon riješiti jedan značajan problem ovog kraja", izjavio je Miličević.

On je dodao da ono što slijedi, odnosno nadopunjuje ovaj projekat jeste projekat izgradnje fabrike vode u Studencima koji kreće sa realizacijom na proljeće 2021. godine.

Vladimir Zečević, šef gradilišta firme Eko-euro tim, koja je izvođač radova izjavio je da radovi teku planiranom dinamikom, posebno imajući u vidu da je mjesec decembar i da su za ovo doba godine povoljni vremenski uslovi.

"Rok za završetak radova je 365 dana i nadam se da ćemo završiti u zadatom roku. Trenutno je na trasi 20 radnika koji su podijeljeni u dvije grupe. Sama tehnologija izvođenja radova sastoji se od iskopa rova, polaganje cijevi u prethodno pripremljeni rov, zakopavanje rova i izrada pripadajućih šahtova na samoj trasi. U sledećoj fazi će biti izrada samih kućnih priključaka", rekao je Zečević.

Završetkom ovog projekta biće riješeno vodosnabdijevanje za oko 2.000 domaćinstava čečavskog kraja (Čečava, Rastuša, Ukrinica, Gornja Radnja i Osivica), kao i za Vlajiće i Ljeljug.

Novosti Novosti Novosti Novosti

Izvor / Milan Milicevic Facebook

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme