Rastusa

Novosti

Završena rekonstrukcija krova društvenog doma MZ Čečava

Radovi na sanaciji krovne konstrukcije su koštali oko 60.000 KM

Novosti iz okoline / 08. 12. 2022

Novosti

U Čečavi je završena rekonstrukcija krova društvenog doma koja se realizuje u sklopu projekta „Jačanja uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji opština Teslić realizuje u saradnji sa Kraljevinom Švedskom i Vladom Švajcarske kroz Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević naglasio je da se radi o uspješnom projektu koji se realizuje u pet Mjesnih zajednica.

„Radovi na sanaciji krovne konstrukcije su koštali oko 60.000 KM. Sredstva su obezbijedili Opštinska uprava, UNDP -odnosno Švajcarska i Kraljevina Švedska. Veoma je važno da ovaj objekat bude u cjelini rekonstruisan.

Sada je prilika da se to uradi jer je ovaj dom vlasništvo svih nas, a sadašnje rukovodstvo savjeta mjesne zajednice ima dobru volju da to uradi i opštinska uprava je tu da kroz projekte pruži podršku“, rekao je Miličević.

Novosti

On je najavio da je u narednom periodu za ovaj objekat u planu promjena kompletne vanjske stolarije.

Projekat ''Jačanje uloga mjesnih zajednica'' se nastavlja, a budući da smo se dobro pokazali kod međunarodnih donatora, siguran sam da ćemo u narednim godinama imati i neke nove projekte“, naglasio je Miličević.

Novosti

Načelnik Teslića je pojasnio da osim ove lokacije u Čečavi postoje još 4 segmenta ovog projekta.

„Jedan od tih segmenata je uređenje centra Pribinića gdje je ostalo samo ozelenjavanje određenih površina i još neki fini radovi nakon čega će to biti možda i najljepši centar jedne mjesne zajednice na teritoriji opštine Teslić. Drugi dio projekta odnosi se na rekonstrukciju osnovne škole u Gornjem Buletiću, zatim ambulante u Donjem Buletiću i na kraju, veoma važan projekat koji se realizuje u nekoliko faza, a odnosi se na rekonstrukciju osnovne škole u Ugodnoviću ukupne vrijednosti oko 300.000 KM. Unutrašnji radovi su završeni, centralno grijanje je takođe završeno i u probnoj je fazi tako da će se đaci uskoro u toj školi moći vratiti u klupe u jednom potpuno novom ambijentu. Prilikom realizacije ovih projekata, pokazala se jako dobra saradnja između mjesnih zajednica, mještana, opštine i to je svakako put koji bi svi zajedno trebali da slijedimo i u budućnosti“, rekao je Miličević.

Novosti

Radovi na rekonstrukciji krova društvenog doma u Čečavi su tekli predviđenom dinamikom i završeni su za 11 radnih dana.

Izvor / Zeljko Simeunic

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme