Rastusa

Novosti

Zvanično otvaranje rekonstruisanog prostora

Zvanično otvaranje rekonstruisanog prostora 23. maja u Banji Vrućici

Novosti / 17. 05. 2012

Novosti

U teslićkom Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica" završeni su radovi na rekonstrukciji terapijskog prostora, a svečano otvaranje biće 23. maja, potvrdio je Srni generalni direktor ovog kolektiva Dragan Bogdanić.

Bogdanić je naveo da je ovim projektom uređeno oko 4.500 metara kvadratnih prostora, koji obuhvata prostor fizikalnih terapija i dio Hotela "Srbija" i dodao da su na svečano otvaranje pozvani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i većina ministara, kao i predstavnici fondova.

"Ovaj prostor, koji čini osnovu razvoja Banje Vrućice, pored potpune rekonstrukcije unutrašnjeg dijela, biće opremljen i najsavremenijom medicinskom opremom", rekao je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, rekonstruisani prostor uređen je tako da će najmanje ličiti na bolnicu.

"Novi enterijer odavaće utisak da niste na liječenju, već u odmaralištu", istakao je Bogdanić, navodeći da će sve biti klimatizovano.

On je dodao da će u prizemlju Hotela "Srbija" biti jedan dijagnostički centar gdje će biti sala za rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesnika sa najsavremenijom opremom, kao i stomatološka ordinacija i još nekoliko ordinacija,te apoteka.

Bogdanić je istakao da je cilj još više stvarati uslove za oblast interne medicine i to kroz ordinacije u kojima bi radili konsultanti, dok bi u stalnih deset ordinacija radili ljekari koji su stalno zaposleni u ovom kolektivu.

"Ovim projektom će lokalna zajednica i Republika Srpska, ali i širi prostor, dobiti nove usluge kada je u pitanju banjsko liječenje", rekao je Bogdanić, dodajući da će samim tim biti povećan broj gostiju.

Bogdanić je naveo da je proteklih godina broj gostiju u stalnom porastu, da je dobro počela i ova godina jer je za prva četiri mjeseca ove godine broj gostiju povećan za 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Do sada su to bili gosti iz BiH i susjednih zemalja, ali sada smo stvorili uslove da apliciramo i na tržište EU i zapadne Evrope", dodao je Bogdanić.

U "Banji Vrućici" ističu da je jedinstven slučaj da se banjsko liječenje provodi na 4.500 metara kvadratnih prostora.

Bogdanić kaže da je cjelokupni projekat koštao oko 4.000.000 KM i da su sva sredstva obezbijeđena iz tekućeg poslovanja, te da nije bilo zaduživanja kod dobavljača ni komercijalnih banaka.

Napisao / teslicdanas.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme